Rohkea nainen - äitini ♡

November 27, 2021 1 kommentti

Rohkea nainen - äitini ♡

 

Äitini on rohkea nainen monella tapaa. Ei hän lähtenyt helpoista elämän lähtökohdista, kun 16-vuotiaana lähti kotoa ja pakkasi laukun. Muutti isoon kaupunkiin kukka rinnassa, lettipäisenä tyttönä aloittamaan oman elämänsä, tuntematta ketään.

Rohkeutta on monenlaista. Halusin siksi tarkistella rohkeita valintoja äitini elämässä ja hänen esimerkkinsä kautta rohkaista sinua, sillä myös sinun tarinasi merkitsee. Se, mitä sinä teet on arvokasta. Sinä olet tärkeä, vaikka kokisit olevasi 'näkymättömissä'. Tämä kirjoitus on ollut sydämelläni jonkun aikaa, ehkä se puhuu jollekin teistä rohkaisua tehdä myös oikeita valintoja. ♡

Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer 29:11

Äitini.

Lähti rohkeasti nuorena tyttönä uuteen elämään.

Tavatessaan isäni heidän ensitreffeillänsä hän vastasi rohkeasti kosintaan vielä samana iltana tietämättä, mitä elämä toisi. Tietämättä, että isäni oli merikapteeni. Ensi vuonna heille tulee  50 v hääpäivä täyteen.

Kun Jumala kutsui äitiäni ja hän tuli uskoon, sanoi hän rohkeasti isälleni, että jos hän ei lähde samalle tielle, niin heidän tiensä eroaa. Niinpä isäni etsi ja löysi Jumalan elämäänsä sekä suuren kutsun, joka heidän elämänsä yllään oli.

Naimisiin menon jälkeen äitini lähes menehtyi kohdunulkoiseen raskauteen ja lääkärit kertoivat, että he eivät voi saada enää lapsia. Rohkeasti hän luovutti kipunsa ja unelmansa Jumalalle ja 5 vuotta myöhemmin minä synnyin. Meitä sisaruksia on 3 sekä taivaassa muutama lisää.

Jumala rupesi valmistamaan vanhempieni sydämiä lähetystyöhön. Heidän ollessaan hyvissä palkkatöissä, äitini koki sydämessään, että he eivät kuitenkaan tule rakentamaan kivitaloja, sillä heidän tulee olla valmiita lähtemään ja luopumaan kaikesta.

Kun Jumala lähetti heidät lähetystyöhön, he luopuivat elämästään sekä omaisuudestaan ja ottivat 8 kk ikäisen vauvan mukaansa tuntemattomaan, maailman merille asumaan laivassa. Ja lopulta kaikki me sisarukset olemme olleet maailman merillä matkoissa mukana.

Monissa uusissa tilanteissa, epävarmuudessa, vaaroissa ja myrskyissäkin hän luotti Jumalan huolenpitoon ja sai nähdä sen, jopa erittäin vaikeinakin hetkinä. Äitini on aina ollut valmis rakentamaan kodin uudestaan ja aloittamaan uusia työmuotoja isäni rinnalla.

Äitini ei ole koskaan tuonut itseään esiin, sillä hän on rohkeasti ollut omalla paikallaan. Hiljaisesti ja nöyrästi palvellut, rakastanut sekä rohkaissut lukemattomia ihmisiä. Silti hän avaa rohkeasti suunsa ja kertoo mitä Jumala on tehnyt hänen elämässään ja jättää lähtemättömän vaikutuksen ihmisiin.

Äitini on nainen, joka katsoo rohkeasti tuleviin päiviin. Antaa kätensä tavallisessa arjessa Jumalan käyttöön. Hän on saanut Jumalalta rohkeutensa ja sydämen, joka rakastaa ja tuntee suuresti. Hersyvän ilon ja lämmön. Hän kuuntelee rohkeasti Jumalan antamia asioita, valvoo, rukoilee ja kantaa. Hän sanoo, että on arki ihminen, sillä se tekee hänet onnelliseksi. Kiitollisuus on ollut hänen elämänsä voimavara ja siihen yhdyn. Siinä on voima!

Häntä seuraa menestys ja kunnia, hän katsoo hymyillen tuleviin päiviin. Sananlaskut 31:25.

Tämä raamatunkohdan totuus puhuu rohkaisua meille, jotka ovat laittaneet kaiken toivonsa Jumalaan, niin kuin äitini. Jumalan kanssa ja Hänen avullaan saamme katsoa tuleviin päiviin hymyillen ja luottaen. Ilman pelkoa.

🌿 Moraz ja äitini. 🌿

Kun sain mahdollisuuden aloittaa Morazin jälleenmyynnin äitini oli vastikään pahasti palelluttanut kasvonsa viimassa. Kokeilimme vaikka mitä voiteita, mutta hänen kasvonsa ei kestänyt mitään kosmetiikkaa, sillä ne turposivat niistä, punoittaen kipeästi.

Meillä on perheessämme jokaisella herkät ihot, niinpä sanoin äidilleni, että jos hän uskaltaa rohkeasti testata Moraz tuotteet ja nämä sopivat hänelle, niin silloin tiedän, että nämä tuotteet todella toimivat niin ihmeellisesti kuin oletan. Ja sopivat myös erittäin herkälle ja jopa allergiselle iholle.

Niinpä äitini, rohkeana otti tuotteet ensimmäisenä ’asiakkaana’ kokeiluun ja siitä lähtien hän on käyttänyt päivittäin vain Moraz tuotteita. Ne sopivat täydellisesti hänen herkistyneelle ihollensa, rauhoittaen ja vahvistaen ihoa, eikä hän saanut mitään allergisia oireita. Mikä ihme! Äitini on saanut myös avun käsiensä pahaa allergista kutinaa ja ihottumaa vastaan Morazin käsivoiteesta ja Skin Saveristä.

Äitini oli siis vahvasti yksi syy, miksi itse lähdin rohkeasti Morazin maailmaan ja edustamaan sitä. Vilpitön haluni on tarjota tuotteita, jotka todella tuovat apua ja toimivat.

Äitini on opettanut minulle rohkeutta sekä erityisesti sitä, miten palvella toisia. Se on perintö, mitä haluan jatkaa ja jakaa.

Jeesus sanoi: Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija. Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.

Rakas sinä -Ole rohkea omalla paikallasi ja vastaa Jumalan kutsuun. Hän antaa sinulle tarvittavan rohkeuden kaikkeen mihin tarvitset.

Ja Jeesus sanoo ’ Tule, seuraa minua. ’

 ♡

_____

 

(Teksti kirjoitettu äitini, Mirja Merisalon luvalla. Kuvassa hän loistaa 70v. syntymäpäivillään.) Kuva: Miina.

1 Vastaus

Jaana
Jaana

November 28, 2021

Todellakin kaunis ja rohkaiseva teksti. Olen itse etsinyt suuntaani erityisen aktiivisesti ja siksi tämä kiinnosti minua. Se ei anna valmiita vastauksia, mutta puhuttelee kuitenkin. Kipuilen myös uskosta osattoman miehen kanssa ja kuitenkin, minäkö näkisin miehen sydämeen.
Johdatusta rukoillen.
Jatka vain kirjoittamista, jos sydämesi vain sanoo sulle niin… …ja ehkäpä itsekin suostun luottamaan sydämeni ääneen, en ihmisten. Se vaatii tosin juuri rohkeutta.
Kiitos.❤️

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Suojeleva varjo
Suojeleva varjo

June 19, 2024

✧ Me olemme ihmisiä, välillä heikkoja, pieniä ja vajavaisia, niin kuin tuo lokki, joka räpiköi eteenpäin. Se kuitenkin lensi ilmassa ja pääsi liitoon ilmavirtojen nostaessa sitä. Sain nähdä kuitenkin kuvan hengen todellisuuden kautta. Jumalan voima tulee suureksi heikkoudessa.

Lue lisää →

Uskon silmin
Uskon silmin

June 07, 2024

✧ Yhtäkkiä näen uusin ja kirkkain silmin, kuin olisin vaihtanut uudet lasit. Uskon silmin näen Jumalan kanssa asiat myös taivaallisesta näkökulmasta. Usko synnyttää minussa rohkeutta, vaikken näkisi. Näen lupauksen taimen, joka on syntymässä. Henki kuiskaa Jumalan sanan lupauksia, jotka vahvistavat.

Lue lisää →

Rohkaise ja rakasta
Rohkaise ja rakasta

May 10, 2024

✧ Siispä nouse ja anna Jumalan käyttää sinua. Rohkaise, nosta ja rakasta lähimmäistäsi, sillä pienikin teko voi olla merkityksellinen ja tulla suureksi.

Lue lisää →