Rohkea nainen - äitini ♡

November 27, 2021 1 kommentti

Rohkea nainen - äitini ♡

 

Äitini on rohkea nainen monella tapaa. Ei hän lähtenyt helpoista elämän lähtökohdista, kun 16-vuotiaana lähti kotoa ja pakkasi laukun. Muutti isoon kaupunkiin kukka rinnassa, lettipäisenä tyttönä aloittamaan oman elämänsä, tuntematta ketään.

Rohkeutta on monenlaista. Halusin siksi tarkistella rohkeita valintoja äitini elämässä ja hänen esimerkkinsä kautta rohkaista sinua, sillä myös sinun tarinasi merkitsee. Se, mitä sinä teet on arvokasta. Sinä olet tärkeä, vaikka kokisit olevasi 'näkymättömissä'. Tämä kirjoitus on ollut sydämelläni jonkun aikaa, ehkä se puhuu jollekin teistä rohkaisua tehdä myös oikeita valintoja. ♡

Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer 29:11

Äitini.

Lähti rohkeasti nuorena tyttönä uuteen elämään.

Tavatessaan isäni heidän ensitreffeillänsä hän vastasi rohkeasti kosintaan vielä samana iltana tietämättä, mitä elämä toisi. Tietämättä, että isäni oli merikapteeni. Ensi vuonna heille tulee  50 v hääpäivä täyteen.

Kun Jumala kutsui äitiäni ja hän tuli uskoon, sanoi hän rohkeasti isälleni, että jos hän ei lähde samalle tielle, niin heidän tiensä eroaa. Niinpä isäni etsi ja löysi Jumalan elämäänsä sekä suuren kutsun, joka heidän elämänsä yllään oli.

Naimisiin menon jälkeen äitini lähes menehtyi kohdunulkoiseen raskauteen ja lääkärit kertoivat, että he eivät voi saada enää lapsia. Rohkeasti hän luovutti kipunsa ja unelmansa Jumalalle ja 5 vuotta myöhemmin minä synnyin. Meitä sisaruksia on 3 sekä taivaassa muutama lisää.

Jumala rupesi valmistamaan vanhempieni sydämiä lähetystyöhön. Heidän ollessaan hyvissä palkkatöissä, äitini koki sydämessään, että he eivät kuitenkaan tule rakentamaan kivitaloja, sillä heidän tulee olla valmiita lähtemään ja luopumaan kaikesta.

Kun Jumala lähetti heidät lähetystyöhön, he luopuivat elämästään sekä omaisuudestaan ja ottivat 8 kk ikäisen vauvan mukaansa tuntemattomaan, maailman merille asumaan laivassa. Ja lopulta kaikki me sisarukset olemme olleet maailman merillä matkoissa mukana.

Monissa uusissa tilanteissa, epävarmuudessa, vaaroissa ja myrskyissäkin hän luotti Jumalan huolenpitoon ja sai nähdä sen, jopa erittäin vaikeinakin hetkinä. Äitini on aina ollut valmis rakentamaan kodin uudestaan ja aloittamaan uusia työmuotoja isäni rinnalla.

Äitini ei ole koskaan tuonut itseään esiin, sillä hän on rohkeasti ollut omalla paikallaan. Hiljaisesti ja nöyrästi palvellut, rakastanut sekä rohkaissut lukemattomia ihmisiä. Silti hän avaa rohkeasti suunsa ja kertoo mitä Jumala on tehnyt hänen elämässään ja jättää lähtemättömän vaikutuksen ihmisiin.

Äitini on nainen, joka katsoo rohkeasti tuleviin päiviin. Antaa kätensä tavallisessa arjessa Jumalan käyttöön. Hän on saanut Jumalalta rohkeutensa ja sydämen, joka rakastaa ja tuntee suuresti. Hersyvän ilon ja lämmön. Hän kuuntelee rohkeasti Jumalan antamia asioita, valvoo, rukoilee ja kantaa. Hän sanoo, että on arki ihminen, sillä se tekee hänet onnelliseksi. Kiitollisuus on ollut hänen elämänsä voimavara ja siihen yhdyn. Siinä on voima!

Häntä seuraa menestys ja kunnia, hän katsoo hymyillen tuleviin päiviin. Sananlaskut 31:25.

Tämä raamatunkohdan totuus puhuu rohkaisua meille, jotka ovat laittaneet kaiken toivonsa Jumalaan, niin kuin äitini. Jumalan kanssa ja Hänen avullaan saamme katsoa tuleviin päiviin hymyillen ja luottaen. Ilman pelkoa.

🌿 Moraz ja äitini. 🌿

Kun sain mahdollisuuden aloittaa Morazin jälleenmyynnin äitini oli vastikään pahasti palelluttanut kasvonsa viimassa. Kokeilimme vaikka mitä voiteita, mutta hänen kasvonsa ei kestänyt mitään kosmetiikkaa, sillä ne turposivat niistä, punoittaen kipeästi.

Meillä on perheessämme jokaisella herkät ihot, niinpä sanoin äidilleni, että jos hän uskaltaa rohkeasti testata Moraz tuotteet ja nämä sopivat hänelle, niin silloin tiedän, että nämä tuotteet todella toimivat niin ihmeellisesti kuin oletan. Ja sopivat myös erittäin herkälle ja jopa allergiselle iholle.

Niinpä äitini, rohkeana otti tuotteet ensimmäisenä ’asiakkaana’ kokeiluun ja siitä lähtien hän on käyttänyt päivittäin vain Moraz tuotteita. Ne sopivat täydellisesti hänen herkistyneelle ihollensa, rauhoittaen ja vahvistaen ihoa, eikä hän saanut mitään allergisia oireita. Mikä ihme! Äitini on saanut myös avun käsiensä pahaa allergista kutinaa ja ihottumaa vastaan Morazin käsivoiteesta ja Skin Saveristä.

Äitini oli siis vahvasti yksi syy, miksi itse lähdin rohkeasti Morazin maailmaan ja edustamaan sitä. Vilpitön haluni on tarjota tuotteita, jotka todella tuovat apua ja toimivat.

Äitini on opettanut minulle rohkeutta sekä erityisesti sitä, miten palvella toisia. Se on perintö, mitä haluan jatkaa ja jakaa.

Jeesus sanoi: Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija. Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.

Rakas sinä -Ole rohkea omalla paikallasi ja vastaa Jumalan kutsuun. Hän antaa sinulle tarvittavan rohkeuden kaikkeen mihin tarvitset.

Ja Jeesus sanoo ’ Tule, seuraa minua. ’

 ♡

_____

 

(Teksti kirjoitettu äitini, Mirja Merisalon luvalla. Kuvassa hän loistaa 70v. syntymäpäivillään.) Kuva: Miina.

1 Vastaus

Jaana
Jaana

November 28, 2021

Todellakin kaunis ja rohkaiseva teksti. Olen itse etsinyt suuntaani erityisen aktiivisesti ja siksi tämä kiinnosti minua. Se ei anna valmiita vastauksia, mutta puhuttelee kuitenkin. Kipuilen myös uskosta osattoman miehen kanssa ja kuitenkin, minäkö näkisin miehen sydämeen.
Johdatusta rukoillen.
Jatka vain kirjoittamista, jos sydämesi vain sanoo sulle niin… …ja ehkäpä itsekin suostun luottamaan sydämeni ääneen, en ihmisten. Se vaatii tosin juuri rohkeutta.
Kiitos.❤️

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Huokaus
Huokaus

September 23, 2022

✧  Kävin nauramaan, kun tajusin sanomani. Sanoin miehelleni: Niin ja kaikkea! Ajattele, Jumala tietää jo kaiken, mitä minun huokaukseni ja sanan KAIKKEA takana on. Aivan kaiken. Jokainen huokauskin nousee Jumalan tykö.

Lue lisää →

Sydämen maaperä
Sydämen maaperä

September 06, 2022

✧  Uskaltaisinko katsastella rehellisesti sydämeni tilaa ja muokata tarvittaessa maaperää? Kitkeä pois rikkaruohot tai tuholaiset? Antaisinko Taivaallisen viinitarhurin karsia, poistaa ja puhdistaa meistä sen, mikä ei tuota hedelmää? Tänään huomasin viherkasvini sisällä ison kasan kuivia ruskeita lehtiä. Ravistelin kasvia ja nypin kuolleet lehdet reilusti pois. Nyt se kasvaa täynnä ilmaa ja kauniina. Kuin uutena.

Lue lisää →

Tämän päivän siunaus
Tämän päivän siunaus

August 31, 2022

✧ Tarkkailin tunteitani ja ajatuksiani ja koin, että minun täytyy korjata asennettani ja hyväksyä sekä ottaa vastaan se, mitä Jumala haluaa tehdä juuri siinä. Nähdä se, miten Hän johdattaa ja vaikuttaa muuttuneissa tilanteissa. Kun tein tämän ja päästin irti omastani, sekä päätin luottaa ja katsoa Jumalan silmin asiaa näin uudelleen. Näin, mitä Hän halusi. Ja se, mitä Hän antoi, oli kauniimpaa.

Lue lisää →