Minä olen teidän lohduttajanne

March 10, 2022

Minä olen teidän lohduttajanne

(Kirjoitettu 2.3.2022)

Minä, minä olen teidän lohduttajanne.

Luin Raamattua ja samaan aikaan raamatunlehdelle, tämän kohdan viereen heijastui ikkunassa roikkuvasta prismasta pieni sateenkaari. Ihan kuin Jumala olisi oikein halunnut korostaa sanaansa meille. Hän haluaa olla meidän lohduttajamme aina ja kaikessa.

Ja sana jatkui - Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka liikutan meren, niin että sen aallot pauhaavat, jonka nimi on Herra Sebaot.

Ja minä olen pannut sanani sinun suuhusi, minä olen kätkenyt sinut käteni varjoon, pystyttääkseni taivaan ja perustaakseni maan ja sanoakseni Siionille: "Sinä olet minun kansani". Jesaja 51:15-16

Sen jälkeen näin jaetun kuvan mantelipuusta, joka kukkii juuri nyt Israelissa.

Profeetta Jeremian ensimmäinen näky Jumalalta oli mantelipuu. Jumala oli jo aiemmin luvannut hänelle: Minä panen sanani sinun suuhusi ja tähän ensimmäiseen näkyyn Herra ilmaisi, että hän itse valvoo sanansa toteutumisen.

Mantelipuu on hepreaksi šaked ja muistuttaa sanaa šoked, joka tarkoittaa valvoa, katsoa.

”Minulle tuli tämä Herran sana: ”Mitä sinä näet, Jeremia?” Minä vastasin: ”Minä näen mantelipuun oksan.” Herra sanoi minulle: ”Sinä olet nähnyt oikein, sillä minä valvon, että minun sanani toteutuu.” Jer. 1:11-12

Mantelipuu kukkii keväällä ensimmäisenä, mutta tämä pieni puu tuottaa satonsa viimeisenä. Se on valpas huomaamaan kevään lämmön ja reagoi siihen näkyvästi. Mantelipuun kukka on Raamatussa lupauksen, toivon, tarkkaavaisuuden ja merkityksen vertauskuva. Mielenkiintoista on se, että sen sato kypsyy viimeisenä.

Meidän uskomme ei perustu näkemiseen ja kokemiseen, vaan siihen, että luotamme Jumalan sanaan. Vaatii kärsivällisyyttä odottaa sen lupauksen toteutumista, joka kyllä vääjäämättä täyttyy.

Minä sanoin mantelipuulle: ”Veli, puhu minulle Jumalasta!” Ja mantelipuu puhkesi kukkaan.

Mantelipuu kukkii juuri nyt ja Jumala itse valvoo, että Hänen sanansa ja lupauksensa toteutuu. Mitä ikinä odotatkaan, odota Jumalalta.

Miksi murehdit, minun sieluni ja olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan Häntä kiittää Hänen kasvojensa avusta. Psalmi 42:6

Jumala haluaa antaa lohdutuksensa ja rohkaisun sinulle tänään, missä ikinä oletkaan tai mikä ikinä sydäntäsi painaa!

Unohtaako äiti rintalapsensa, unohtaisiko hoivata kohtunsa hedelmää? Vaikka hän unohtaisikin, minä en sinua unohda.

Käsieni ihoon minä olen sinut piirtänyt, ja niin sinun muurisi ovat aina silmieni edessä.

Jes 49: 15-16

Rohkeutta sinulle tänään - rakas sydän! ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →