Yli kaiken varjele sydämesi

November 10, 2021

Yli kaiken varjele sydämesi

 

Tämä sananlaskujen jae on minulle rakas. Siihen kätkeytyy valtavan syvä totuus ja viisaus, jonka äärelle haluan pysähtyä.

 - Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee. Tässä on varoitus ja opetus meille, jonka kautta voimme tarkastella, onko meidän elämässämme jotain väärää vai niitä asioita, mitä Jumala meille haluaa - elämää ja Hänen parastaan! Yli kaiken korostaa sitä, että tämä on tärkein asia meidän elämässämme – Kehotus kuuluu, suojaa sydämesi, kuin kallein aarteesi!

Jeesus opetti näin ’ Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana. (Mark. 7:6–23)

Mutta miltä sydämeni sitten suojaan? Aika pian kyllä huomaan ja näen mihin sydämeni on kiinnittynyt tai missä ajatukseni ja katseeni on. Ja millä ruokin ja täytän sydäntäni tai mikä asia saa ensimmäisen sijan elämässäni? Se miten henkisesti ja fyysisesti voin, voi paljastaa myös paljon.

Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi” (Matt. 6:21) Tämä sana pysäyttää aina. Olenko erehtynyt tavoittelemaan asioita, jotka minulle ei ole hyväksi? Olenko valinnut asioita, jotka eivät ole Jumalan sanan ja tahdon mukaista? Onko jostakin tullut elämääni ’epäjumala’?

”Opettaja, mikä on lain suurin käsky?” Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.

Sydämelläsi teet valinnan hyvän ja pahan välillä. Jeesus opetti; Sillä sisästä, ihmisten sydämestä lähtee pahat ajatukset ja sen kautta teot, jotka johtavat meitä rikkomaan Jumalaa vastaan.  Sydän on kuin ’komentokeskus’, jossa teemme elämämme päätöksiä. Se on paikka, jossa on sinun tahtosi, asenteesi ja tarkoitusperäsi ja lisäksi se on ajatustesi, toimintojesi ja sanojesi lähde. Sydän on ydin – Sydämesi on yhtä kuin sinä. Minkälaista elämää se sykkii?

Haastoin nuoria viime lauantain nuortenillassa rakastamaan koko sydämestä Jumalan sanan puhdasta totuutta ja rakentamaan kalliolle, joka kestää.  Valitsemaan ja tavoittelemaan Jumalan parasta, Hänen tahtoaan, sillä siitä seuraa kaunista ja hyvää. Vapautta, iloa ja rauhaa, joka ei horju, vaikka joskus myrskyäisi.

’Sen tähden, pyhät, jotka olette taivaallisesta kutsumuksesta osalliset, kiinnittäkää mielenne meidän tunnustuksemme apostoliin ja ylimmäiseen pappiin, Jeesukseen. Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne.’

Jeesus vapauttaa jokaisen, jotka kuoleman pelon kautta ovat olleet koko elämänsä kuin orjia – kahlehdittuja pimeyteen. Ja jonka Poika tekee vapaaksi, on todella vapaa. Kiinnitä siis mielesi Häneen.

Jumalan valtakunta ja todellisuus oli keskellämme Vapahtajassa Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen ristintyössään. Tämä aarre on myös läsnä jokaisessa ihmisessä, joka on avannut sydämensä hänelle. Meillä on suunnaton aarre, mutta se on piilossa meidän ’saviastioissa’, ihmisen inhimillisessä, vajaassa olemuksessa.

Kirjoittaessani laulu rupesi soimaan: Ylistän Herraa koko sydämestäni. Minä ilmoitan kaikki ihmetekosi, laulan nimesi kiitosta. Ylistän Herraa koko sydämestäni. Minä iloitsen, riemuitsen sinussa. Ja Henki yhtyi tähän kiitokseen, joka täyttää sydämen.

”Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista vahvaksi henki minun sisimmässäni.” Ps. 51:12.

Olkoon tämä rukouksemme tänään, puhdistettu vahva sydän, joka kiittää sekä ylistää Luojaansa läpi olosuhteiden.

Ja sinä rakas ihminen - sinä olet helmi, josta Jumala on maksanut kalleimman mahdollisen hinnan. Se on sinun arvosi Jumalan silmissä. Vaalitaan ja kiillotetaan sitä. ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Taivaallista mannaa
Taivaallista mannaa

November 14, 2022

✧ Heräsin jonkin aikaa sitten aamulla sanoihin, jotka toistuivat mielessäni – ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee. Matt 4:4. Tuntui, kuin tämä sana olisi leimattu sydämeeni, sillä se on viipynyt ylläni. Jäin pohtimaan sitä, mitä Jumala halusi puhua.

Lue lisää →

Ei minulta mitään puutu
Ei minulta mitään puutu

October 31, 2022

✧ Ei onneni mittari tai lähde ole tietynmittainen loma tai vapaa x paikassa x määrän mukaan. Ei se takaa minulle todellista lepoa ja iloa. Olen oppinut ymmärtämään, että Jumala on läsnä aina ja tarjoaa virvoitustaan - lepohetkiä Hänessä. Hänessä minulta ei puutu mitään! 

Lue lisää →

Totuus
Totuus

October 13, 2022

✧ Sanon vuorelle edessäni, mikä on totuus!? julistaen sen uskossa. Sillä kun vihollinen yrittää kahlita, julistan Jumalan sanan totuutta tulemaan esille, sillä totuus tekee meidät vapaaksi. Se avaa silmäni ja ymmärrykseni sille, mikä on totta. Tämän olen ottanut työvälineenä käyttööni, jopa päivittäin.

Lue lisää →