Yli kaiken varjele sydämesi

November 10, 2021

Yli kaiken varjele sydämesi

 

Tämä sananlaskujen jae on minulle rakas. Siihen kätkeytyy valtavan syvä totuus ja viisaus, jonka äärelle haluan pysähtyä.

 - Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee. Tässä on varoitus ja opetus meille, jonka kautta voimme tarkastella, onko meidän elämässämme jotain väärää vai niitä asioita, mitä Jumala meille haluaa - elämää ja Hänen parastaan! Yli kaiken korostaa sitä, että tämä on tärkein asia meidän elämässämme – Kehotus kuuluu, suojaa sydämesi, kuin kallein aarteesi!

Jeesus opetti näin ’ Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana. (Mark. 7:6–23)

Mutta miltä sydämeni sitten suojaan? Aika pian kyllä huomaan ja näen mihin sydämeni on kiinnittynyt tai missä ajatukseni ja katseeni on. Ja millä ruokin ja täytän sydäntäni tai mikä asia saa ensimmäisen sijan elämässäni? Se miten henkisesti ja fyysisesti voin, voi paljastaa myös paljon.

Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi” (Matt. 6:21) Tämä sana pysäyttää aina. Olenko erehtynyt tavoittelemaan asioita, jotka minulle ei ole hyväksi? Olenko valinnut asioita, jotka eivät ole Jumalan sanan ja tahdon mukaista? Onko jostakin tullut elämääni ’epäjumala’?

”Opettaja, mikä on lain suurin käsky?” Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.

Sydämelläsi teet valinnan hyvän ja pahan välillä. Jeesus opetti; Sillä sisästä, ihmisten sydämestä lähtee pahat ajatukset ja sen kautta teot, jotka johtavat meitä rikkomaan Jumalaa vastaan.  Sydän on kuin ’komentokeskus’, jossa teemme elämämme päätöksiä. Se on paikka, jossa on sinun tahtosi, asenteesi ja tarkoitusperäsi ja lisäksi se on ajatustesi, toimintojesi ja sanojesi lähde. Sydän on ydin – Sydämesi on yhtä kuin sinä. Minkälaista elämää se sykkii?

Haastoin nuoria viime lauantain nuortenillassa rakastamaan koko sydämestä Jumalan sanan puhdasta totuutta ja rakentamaan kalliolle, joka kestää.  Valitsemaan ja tavoittelemaan Jumalan parasta, Hänen tahtoaan, sillä siitä seuraa kaunista ja hyvää. Vapautta, iloa ja rauhaa, joka ei horju, vaikka joskus myrskyäisi.

’Sen tähden, pyhät, jotka olette taivaallisesta kutsumuksesta osalliset, kiinnittäkää mielenne meidän tunnustuksemme apostoliin ja ylimmäiseen pappiin, Jeesukseen. Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne.’

Jeesus vapauttaa jokaisen, jotka kuoleman pelon kautta ovat olleet koko elämänsä kuin orjia – kahlehdittuja pimeyteen. Ja jonka Poika tekee vapaaksi, on todella vapaa. Kiinnitä siis mielesi Häneen.

Jumalan valtakunta ja todellisuus oli keskellämme Vapahtajassa Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen ristintyössään. Tämä aarre on myös läsnä jokaisessa ihmisessä, joka on avannut sydämensä hänelle. Meillä on suunnaton aarre, mutta se on piilossa meidän ’saviastioissa’, ihmisen inhimillisessä, vajaassa olemuksessa.

Kirjoittaessani laulu rupesi soimaan: Ylistän Herraa koko sydämestäni. Minä ilmoitan kaikki ihmetekosi, laulan nimesi kiitosta. Ylistän Herraa koko sydämestäni. Minä iloitsen, riemuitsen sinussa. Ja Henki yhtyi tähän kiitokseen, joka täyttää sydämen.

”Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista vahvaksi henki minun sisimmässäni.” Ps. 51:12.

Olkoon tämä rukouksemme tänään, puhdistettu vahva sydän, joka kiittää sekä ylistää Luojaansa läpi olosuhteiden.

Ja sinä rakas ihminen - sinä olet helmi, josta Jumala on maksanut kalleimman mahdollisen hinnan. Se on sinun arvosi Jumalan silmissä. Vaalitaan ja kiillotetaan sitä. ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Rohkaise ja rakasta
Rohkaise ja rakasta

May 10, 2024

✧ Siispä nouse ja anna Jumalan käyttää sinua. Rohkaise, nosta ja rakasta lähimmäistäsi, sillä pienikin teko voi olla merkityksellinen ja tulla suureksi.

Lue lisää →

Hän vapauttaa kutsusi
Hän vapauttaa kutsusi

May 10, 2024

✧ Jumala haluaa ennalleen asettaa sitä, mitä on ollut piilossa, painettu alas, hyljättynä tai unohdettuna. Hän haluaa kirkastaa kutsusi. Hän haluaa nostaa ja uudistaa sinut. Hän haluaa kiillottaa ja vahvistaa lahjoja sinussa, jotta ne saisivat tulla kaikessa ilossa ja vapaudessa esiin.

Lue lisää →

Jospa siunaisit minua.
Jospa siunaisit minua.

April 23, 2024

✧ Hänen ei tarvinnut enää olla menneisyytensä vanki. Kirous muuttui hänen elämässään Jumalan avulla siunaukseksi. Hän luotti, että saisi kulkea Jumalan voimassa ja varjeluksessa. Hän luotti, että Jumala vaikuttaisi kaiken hänen parhaakseen. 

Lue lisää →