Uusia näköaloja

April 12, 2023

Uusia näköaloja

Katselin viikonloppuna korkeuksissa liitävää suurta haukkaa. Se leijaili ja kaarteli hitaasti ja majesteettisesti ilmavirtojen kannatellessa sitä. Tiesin, että haukalla olisi korkealta hyvät näkymät nähdä saalis sekä tarkkailla samalla laajoja, uusiakin alueita.

Katsellessani linnun liitoa kirkkaalla taivaalla ymmärsin, miten joskus meidän tulee myös katsoa elämämme tilanteita eri näkövinkkelistä ymmärtääksemme tai nähdäksemme laajemmin.

Tarvitsemme Jumalan apua, uusia näkökulmia sekä viisautta asioihin.

Niin kuin silmälasit. Jos en puhdista linssejä säännöllisesti, näkyvyys sumenee ja joudun pinnistelemään. Se voi aiheuttaa jopa vaaraa tai virheitä.  Ero puhdistettuun lasiin on valtaisa. Silloin näen taas terävän kirkkaasti ja pitkälle.

Samoin on Jumala suhteessani, jos en pysy Häntä lähellä ja yritän omin voimin, kulkuni käy haparoivaksi, mieleni ja katseeni sumenee ja uuvun. Kun pidän katseeni Hänessä ja sanan totuudessa, niin Hänen tahtonsa sekä tie edessä selkeytyy.

*

Ehkä katselet jotain tilannetta kuin laatikosta käsin, jumissa, keskeltä ongelmaa, myrskyä tai mahdotonta. Mutta Jumala haluaa nostaa meidät ulos. Nostaa kanssaan ylös taivaallisiin niin, että voimme levosta käsin ja uudesta näkövinkkelistä nähdä ja ymmärtää mitä Hän näkee ja tekee. Saamme katsella Hänen kanssaan uutta.

Hän haluaa antaa ymmärrystä ja sitä kautta elämämme tulee viisautta ja tehtäviin tarkkuutta. Tarvitsemme Hänen voimaansa.

Mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat.

He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy. Jes 40:31

Rakas sydän, etsi Jumalan tahtoa ja Hänen edessään uusia näköaloja. Niin, että saisit kokea avaramman maan ja liitää Hänen kanssaan. 🕊️❤️

*

Nostakaa silmänne korkeuteen ja katsokaa: kuka on nämä luonut?

Hän, joka johdattaa esiin niitten joukot täysilukuisina, joka nimeltä kutsuu ne kaikki; suuri on hänen voimansa ja valtainen hänen väkensä: ei yksikään jää häneltä pois.

Miksi sinä, Jaakob, sanot ja sinä, Israel, puhut: Minun tieni on Herralta salassa, minun oikeuteni on joutunut pois minun Jumalani huomasta?

Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton.

Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Jes 40:26-30.

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →