Uusia näköaloja

April 12, 2023

Uusia näköaloja

Katselin viikonloppuna korkeuksissa liitävää suurta haukkaa. Se leijaili ja kaarteli hitaasti ja majesteettisesti ilmavirtojen kannatellessa sitä. Tiesin, että haukalla olisi korkealta hyvät näkymät nähdä saalis sekä tarkkailla samalla laajoja, uusiakin alueita.

Katsellessani linnun liitoa kirkkaalla taivaalla ymmärsin, miten joskus meidän tulee myös katsoa elämämme tilanteita eri näkövinkkelistä ymmärtääksemme tai nähdäksemme laajemmin.

Tarvitsemme Jumalan apua, uusia näkökulmia sekä viisautta asioihin.

Niin kuin silmälasit. Jos en puhdista linssejä säännöllisesti, näkyvyys sumenee ja joudun pinnistelemään. Se voi aiheuttaa jopa vaaraa tai virheitä.  Ero puhdistettuun lasiin on valtaisa. Silloin näen taas terävän kirkkaasti ja pitkälle.

Samoin on Jumala suhteessani, jos en pysy Häntä lähellä ja yritän omin voimin, kulkuni käy haparoivaksi, mieleni ja katseeni sumenee ja uuvun. Kun pidän katseeni Hänessä ja sanan totuudessa, niin Hänen tahtonsa sekä tie edessä selkeytyy.

*

Ehkä katselet jotain tilannetta kuin laatikosta käsin, jumissa, keskeltä ongelmaa, myrskyä tai mahdotonta. Mutta Jumala haluaa nostaa meidät ulos. Nostaa kanssaan ylös taivaallisiin niin, että voimme levosta käsin ja uudesta näkövinkkelistä nähdä ja ymmärtää mitä Hän näkee ja tekee. Saamme katsella Hänen kanssaan uutta.

Hän haluaa antaa ymmärrystä ja sitä kautta elämämme tulee viisautta ja tehtäviin tarkkuutta. Tarvitsemme Hänen voimaansa.

Mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat.

He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy. Jes 40:31

Rakas sydän, etsi Jumalan tahtoa ja Hänen edessään uusia näköaloja. Niin, että saisit kokea avaramman maan ja liitää Hänen kanssaan. 🕊️❤️

*

Nostakaa silmänne korkeuteen ja katsokaa: kuka on nämä luonut?

Hän, joka johdattaa esiin niitten joukot täysilukuisina, joka nimeltä kutsuu ne kaikki; suuri on hänen voimansa ja valtainen hänen väkensä: ei yksikään jää häneltä pois.

Miksi sinä, Jaakob, sanot ja sinä, Israel, puhut: Minun tieni on Herralta salassa, minun oikeuteni on joutunut pois minun Jumalani huomasta?

Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton.

Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Jes 40:26-30.

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →

Minä valvon sanaani toteuttaakseni sen
Minä valvon sanaani toteuttaakseni sen

August 16, 2023

✧ Muistan hetken viime talvena, kun maailma järkyttyi sodan alkaessa Euroopassa. Pelko ja epätoivo kosketti monia, epävarmuus huomisesta. Kuitenkin samaan aikaan Jumala alkoi puhua uudesta ja eteenpäin menemisestä. Verkkokauppa oli pyörinyt jo reilun vuoden kotonani, nyt Jumala antoi näyn uudesta. Hän kutsui nousemaan ja loistamaan pimeän keskellä, tuomaan toivoa ja rohkaisua, sekä täyttämään Hänen tarkoituksiaan. Hän kutsui lähtemään rohkeasti sinne, minne Hän kuljettaisi.

Lue lisää →

Kulkien Jumalan kanssa
Kulkien Jumalan kanssa

July 21, 2023

✧ Olen saanut, kokea, että moni asia vaan ”hoituu” Jumalan johdatuksessa ilman, että tekee sen enempää asialle. Se on syvää luottamuksen ja antautumisen tilaa Jumalan huolenpidossa ja rakkaudessa. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että olemme passiivisia odottaen Jumalan hoitavan kaiken kuin automaatti. Pietarikin nousi veneestä ja lähti kulkemaan Jeesusta kohti myrskyävän veden päällä. Hän otti askeleita uskossa ja vaikka hän horjui, Jeesus otti häntä kädestä kiinni ja nosti ylös.

Lue lisää →