Löydetty taimi

June 07, 2023

Löydetty taimi

Sinulla on tarkoitus, sinä et ole unohdettu.

Sillä - Jo ennen kuin sinut äidinkohdussa muovasin, Minä valitsin sinut. Jer 1:5

🌿

Siirsimme hennon koivuntaimen maalaistalomme pihapiiriin avoimelle paikalle, sillä se oli ruvennut kasvamaan aitan seinustaa vasten. Istutimme ja kastelimme sen hyvin. Puun ympärille nousi kesän heiniä ja kauniita luonnonkukkia, mutta pikkuhiljaa se jäi sinne piiloon.

Syksy tuli ja yritin etsiä koivun taimea niityltä, mutten löytänyt. En muistanut sen tarkkaa paikkaa. Harmittelin ja mietin sitä usein. Näinköhän sen kasvu oli tyrehtynyt?

Tänä keväänä raivasimme niittyä ja haravoimme heinää ja yhtäkkiä koivuntaimi löytyi. Se oli jäänyt lakastuneen heinän ja talven lumen alle. Puu oli kovia kokenut ja oli mutkalla vähän joka suuntaan. Silti elämä ja hennot lehdet olivat puhjenneet esiin. Sitkeä pieni puu ja niin iso ilo sen löytymisestä.

Raivasimme sille tilaa hengittää ja kasvaa ylös valoa kohti. Pian kuitenkin tajusin, että hento puu tarvitsee tukea. Sillä ei ollut voimia seistä yksin.

Laitoimme puulle tukivarren, jota vasten ranka sai seistä suorassa. Parin päivän päästä puu kasvoi jo vahvempana. Ei sitä ollut unohdettu, vaikka se kävi läpi kovan koetuksen. Löydettäessä se tarvitsi tukea ja huolenpitoa, niin kuin mekin tarvitsemme.

*

Paimen jätti 99 löytääkseen yhden, sinut.

Niin tärkeä olet. Tarkoitusta varten nimetty ja kutsuttu. Asetettu olemaan Jumalan sydämeltä.

Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa. Luuk 15:5-6

Kun käymme läpi kipeitä ja kovia elämänvaiheita Hän etsii, tarttuu käteemme ja nostaa esiin. Jeesus tukee meitä kaikella rakkaudellaan ja voimallaan uuteen kasvuun, jotta saisimme toteuttaa sitä tarkoitusta ja kutsua, mihin olemme kutsuttu. 

Ei mikään voi erottaa sinua Hänen rakkaudestaan. Hän iloitsee sinusta. Hän rakastaa ja hoitaa sinua. Hän antaa sinulle uuden voiman.

Rakas sydän - Nouse ja loista uutta elämää ja kasvua - sinulla on tarkoitus!

 †

Ikuisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sen tähden olen vetänyt sinua puoleeni armosta. Jer. 31: 3

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →

Minä valvon sanaani toteuttaakseni sen
Minä valvon sanaani toteuttaakseni sen

August 16, 2023

✧ Muistan hetken viime talvena, kun maailma järkyttyi sodan alkaessa Euroopassa. Pelko ja epätoivo kosketti monia, epävarmuus huomisesta. Kuitenkin samaan aikaan Jumala alkoi puhua uudesta ja eteenpäin menemisestä. Verkkokauppa oli pyörinyt jo reilun vuoden kotonani, nyt Jumala antoi näyn uudesta. Hän kutsui nousemaan ja loistamaan pimeän keskellä, tuomaan toivoa ja rohkaisua, sekä täyttämään Hänen tarkoituksiaan. Hän kutsui lähtemään rohkeasti sinne, minne Hän kuljettaisi.

Lue lisää →

Kulkien Jumalan kanssa
Kulkien Jumalan kanssa

July 21, 2023

✧ Olen saanut, kokea, että moni asia vaan ”hoituu” Jumalan johdatuksessa ilman, että tekee sen enempää asialle. Se on syvää luottamuksen ja antautumisen tilaa Jumalan huolenpidossa ja rakkaudessa. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että olemme passiivisia odottaen Jumalan hoitavan kaiken kuin automaatti. Pietarikin nousi veneestä ja lähti kulkemaan Jeesusta kohti myrskyävän veden päällä. Hän otti askeleita uskossa ja vaikka hän horjui, Jeesus otti häntä kädestä kiinni ja nosti ylös.

Lue lisää →