Löydetty taimi

June 07, 2023

Löydetty taimi

Sinulla on tarkoitus, sinä et ole unohdettu.

Sillä - Jo ennen kuin sinut äidinkohdussa muovasin, Minä valitsin sinut. Jer 1:5

🌿

Siirsimme hennon koivuntaimen maalaistalomme pihapiiriin avoimelle paikalle, sillä se oli ruvennut kasvamaan aitan seinustaa vasten. Istutimme ja kastelimme sen hyvin. Puun ympärille nousi kesän heiniä ja kauniita luonnonkukkia, mutta pikkuhiljaa se jäi sinne piiloon.

Syksy tuli ja yritin etsiä koivun taimea niityltä, mutten löytänyt. En muistanut sen tarkkaa paikkaa. Harmittelin ja mietin sitä usein. Näinköhän sen kasvu oli tyrehtynyt?

Tänä keväänä raivasimme niittyä ja haravoimme heinää ja yhtäkkiä koivuntaimi löytyi. Se oli jäänyt lakastuneen heinän ja talven lumen alle. Puu oli kovia kokenut ja oli mutkalla vähän joka suuntaan. Silti elämä ja hennot lehdet olivat puhjenneet esiin. Sitkeä pieni puu ja niin iso ilo sen löytymisestä.

Raivasimme sille tilaa hengittää ja kasvaa ylös valoa kohti. Pian kuitenkin tajusin, että hento puu tarvitsee tukea. Sillä ei ollut voimia seistä yksin.

Laitoimme puulle tukivarren, jota vasten ranka sai seistä suorassa. Parin päivän päästä puu kasvoi jo vahvempana. Ei sitä ollut unohdettu, vaikka se kävi läpi kovan koetuksen. Löydettäessä se tarvitsi tukea ja huolenpitoa, niin kuin mekin tarvitsemme.

*

Paimen jätti 99 löytääkseen yhden, sinut.

Niin tärkeä olet. Tarkoitusta varten nimetty ja kutsuttu. Asetettu olemaan Jumalan sydämeltä.

Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa. Luuk 15:5-6

Kun käymme läpi kipeitä ja kovia elämänvaiheita Hän etsii, tarttuu käteemme ja nostaa esiin. Jeesus tukee meitä kaikella rakkaudellaan ja voimallaan uuteen kasvuun, jotta saisimme toteuttaa sitä tarkoitusta ja kutsua, mihin olemme kutsuttu. 

Ei mikään voi erottaa sinua Hänen rakkaudestaan. Hän iloitsee sinusta. Hän rakastaa ja hoitaa sinua. Hän antaa sinulle uuden voiman.

Rakas sydän - Nouse ja loista uutta elämää ja kasvua - sinulla on tarkoitus!

 †

Ikuisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sen tähden olen vetänyt sinua puoleeni armosta. Jer. 31: 3

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →