Taivaallista mannaa

November 14, 2022

Taivaallista mannaa

Heräsin jonkin aikaa sitten aamulla sanoihin, jotka toistuivat mielessäni – ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee. Matt 4:4. Tuntui, kuin tämä sana olisi leimattu sydämeeni, sillä se on viipynyt ylläni. Jäin pohtimaan sitä, mitä Jumala halusi puhua.

*

Niin, voin rakentaa monin tavoin elämääni – rikkauksilla, suosiolla, saavutuksilla ja nautinnoilla, mutta millaista elämää elämäni valinnat minulle tuottaa? Tulenko kylläiseksi tavalla, jolloin iloni on täysi? Onko Jumalan sana ja Hän itsessään rakkain, vaikka kaikki muu katoaisi tai riisutaan?

Omistin sitten vähän tai paljon, onnellisuuden lähde, pelastukseni ja turvani tulee ensin olla Jumala ja Hänen sanansa. Kun rakennan sen varaan, se tuo todellisen siunauksen, täyteyden ja rauhan sisimpääni.

Rakenna siis viisaasti elämääsi. Varsinkin aikana, kun ympärillä oleva ääni on pimeää. Silloin meidän täytyy vahvistaa ääni toisen maailman, niin kuin virressä lauletaan. Ankkuroitua ja juurtua totuuteen, joka pitää meidät pystyssä. Se kallio pysyy.

*

Pohtiessani tuota sanaa ymmärrän, miten olen halunnut rakentaa yritykseni ja näkyni Jumalan kutsun ja sanan ylle. Niin, että saisin vahvistaa ja rohkaista sekä tarjota tuotteita, joiden kautta Jumalan sana saisi levitä koteihin, siunaamaan ja tuomaan elämää ja toivoa.

Tiesitkö, että ennen remonttia myymäläni seinät ovat kirjoitettu täyteen raamatunpaikkoja, Jumalan sanaa?

Halusin kirjaimellisesti rakentaa Jumalan sanan päälle ja samalla luoda tilan, jossa Jumalan eläväksi tekevä sana saa koskettaa, hoitaa ja puhutella heitä, jotka astuvat sisään. Ja voi, miten olen sen saanut nähdä ihmeellisellä tavalla. Kun kotonani oli vielä kauppa, yksi huoneista oli täynnä sen tavaroita. Tunsin aina astuessani huoneeseen ihmeellisen ilmapiirin, mutta olivathan tavarat täynnä Jumalan pyhää sanaa!

Jumalan käsissä on myös taivaallinen manna, ruokkihan Hän ihmeillään israelilaiset erämaassa. Hän näytti voimansa ja kunniansa, kun nälkäiset saivat syötävää ja sitä riitti syötäväksi jokaiselle päivälle juuri niin paljon kuin tarvittiin. Jumala kyllä pitää meistä huolta kaikin tavoin.

Kun vielä mietin tuota aamun sanaa, katseeni kääntyy Jeesukseen - Kristus Jeesus on Jumalan sana. Jumalan sana tuli siis eläväksi Jeesuksessa niin, että meillä olisi Hänen kauttaan pelastus, elämä ja todellinen yltäkylläisyys. Hän tuli meitä varten osoittamaan tien.

Tämä on se täydellinen rakkaus ja ihme, jonka saamme ottaa vastaan ja omistaa. 

*

Siispä sinä rakas, väsynyt ja tai suuntaa vailla oleva ihminen – saat nostaa kätesi rakastavan Jumalan puoleen ja ottaa vastaan ihmeellistä mannaa, sanoja, jotka tuottavat elämää. Saat pyytää ymmärrystä ja kuulevia korvia, sillä Henki tahtoo puhua.

On aika pysähtyä ja ottaa vastaan, kuunnella. Jumalalla on sanottavaa - sanoja, jotka täyttävät ja ravitsevat tyhjyyden ja janon sisimmässämme.

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →