Sydämen maaperä

September 06, 2022

Sydämen maaperä

Millainen on sydämeni maaperä? Tuottaako se elämää ja kasvua?

Uskaltaisinko katsastella rehellisesti sydämeni tilaa ja muokata tarvittaessa maaperää? Kitkeä pois rikkaruohot tai tuholaiset? Ravitsenko maaperääni aineksilla, jotka tuottavat elämää ja runsasta satoa, niin että sitä riittää yli ja siunaa siten elämääni ja ympärillä olevia?

Nämä ajatukset ovat pyörineet sydämelläni parisen viikkoa ja uskon, että Jumala haluaa siitä puhua meille. Hän kehottaa meitä tarkistelemaan elämäämme ja valintojamme, niin että voisimme tuottaa parhaan sadon. Sen parhaan ja kauniin runsauden, minkä Hän on meille tarkoittanut, kun pysymme Hänessä. Hän kehottaa varjelemaan sydäntämme yli kaiken.

Haluatko kasvaa?

Jeesus kertoi siitä, miten kylväjä lähti kylvämään. Tämä oli vertauskuva siitä, millainen sydämemme maaperä voi olla ja kuva siitä, saako Jumalan sana ja totuus sijaa kasvaa, kun se kylvetään sydämeemme.

Se paljastaa kasvun ja uskomme tilan.

Ja hänen kylväessään osa putosi tien oheen, tallaantui ja linnut tulivat ja söivät sen. Mitkä tien oheen putosivat, ovat niitä, joihin sana kylvetään, mutta kun he sen kuulevat, niin paholainen heti tulee ja ottaa pois heihin kylvetyn sanan.

Osa putosi kallioperälle, jossa ei ollut paljon maata. Siemen nousi kohta oraalle, mutta kun sillä ei ollut syvää maata auringon noustua se paahtui. Koska sillä ei ollut juurta, niin se ei saanut kosteutta ja se kuivettui.

Ja mitkä kallioperälle kylvettiin, ovat niin ikään ne, jotka, kun kuulevat sanan, heti ottavat sen ilolla vastaan, mutta heillä ei ole juurta itsessään, vaan he kestävät ainoastaan jonkun aikaa. Kun sitten tulee ahdistus tai vaino sanan tähden, niin he kohta lankeavat pois.

Osa putosi orjantappuroihin; ja orjantappurat nousivat ja tukahduttivat sen, eikä se tehnyt hedelmää. Nämä ovat ne, jotka kuulevat sanan, mutta maailman huolet, rikkaus ja nautinnot pääsevät valtaan ja tukahduttavat sanan ja se jää hedelmättömäksi.

Osa putosi hyvään maahan; ja se nousi oraalle, kasvoi ja antoi sadon.

Ja mitkä hyvään maahan kylvettiin, ovat ne, jotka kuulevat sanan ja ottavat sen vastaan ja kantavat hedelmän, jopa satakertaisen sadon. Sanan kuultuaan he pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat sadon. Luukas 8:5-8,11-15

Paljastiko edellinen jotain? Antaisinko Taivaallisen viinitarhurin karsia, poistaa ja puhdistaa meistä sen, mikä ei tuota hedelmää?

Tänään huomasin yllätyksenä viherkasvini sisällä ison kasan kuivia ruskeita lehtiä. Ravistelin kasvia ja nypin kuolleet lehdet reilusti pois. Nyt se kasvaa täynnä ilmaa ja kauniina. Kuin uutena.

’Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää.’ Joh 15:5 Jeesus kutsuu meitä luokseen ja pysymään Hänessä.

Viisas mies oli se, joka kuuli sanan ja rakensi kalliolle. Kun tulva tuli, hänen rakennuksensa kesti. Uskalletaan katsoa syvälle siihen, mihin sydämemme on kiinnittynyt. Ja jos huomaan vääriä asioita, on aika tehdä muutos. Rakennetaan viisaasti ja ravitaan oikeilla aineksilla. Jumala haluaa siunata sinua.

Anna sanan upota sydämesi maaperään ja virvoittua raikkaan taivaallisen sateen alla. Olet rohkea - rakas sydän! ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →