Sydämen maaperä

September 06, 2022

Sydämen maaperä

Millainen on sydämeni maaperä? Tuottaako se elämää ja kasvua?

Uskaltaisinko katsastella rehellisesti sydämeni tilaa ja muokata tarvittaessa maaperää? Kitkeä pois rikkaruohot tai tuholaiset? Ravitsenko maaperääni aineksilla, jotka tuottavat elämää ja runsasta satoa, niin että sitä riittää yli ja siunaa siten elämääni ja ympärillä olevia?

Nämä ajatukset ovat pyörineet sydämelläni parisen viikkoa ja uskon, että Jumala haluaa siitä puhua meille. Hän kehottaa meitä tarkistelemaan elämäämme ja valintojamme, niin että voisimme tuottaa parhaan sadon. Sen parhaan ja kauniin runsauden, minkä Hän on meille tarkoittanut, kun pysymme Hänessä. Hän kehottaa varjelemaan sydäntämme yli kaiken.

Haluatko kasvaa?

Jeesus kertoi siitä, miten kylväjä lähti kylvämään. Tämä oli vertauskuva siitä, millainen sydämemme maaperä voi olla ja kuva siitä, saako Jumalan sana ja totuus sijaa kasvaa, kun se kylvetään sydämeemme.

Se paljastaa kasvun ja uskomme tilan.

Ja hänen kylväessään osa putosi tien oheen, tallaantui ja linnut tulivat ja söivät sen. Mitkä tien oheen putosivat, ovat niitä, joihin sana kylvetään, mutta kun he sen kuulevat, niin paholainen heti tulee ja ottaa pois heihin kylvetyn sanan.

Osa putosi kallioperälle, jossa ei ollut paljon maata. Siemen nousi kohta oraalle, mutta kun sillä ei ollut syvää maata auringon noustua se paahtui. Koska sillä ei ollut juurta, niin se ei saanut kosteutta ja se kuivettui.

Ja mitkä kallioperälle kylvettiin, ovat niin ikään ne, jotka, kun kuulevat sanan, heti ottavat sen ilolla vastaan, mutta heillä ei ole juurta itsessään, vaan he kestävät ainoastaan jonkun aikaa. Kun sitten tulee ahdistus tai vaino sanan tähden, niin he kohta lankeavat pois.

Osa putosi orjantappuroihin; ja orjantappurat nousivat ja tukahduttivat sen, eikä se tehnyt hedelmää. Nämä ovat ne, jotka kuulevat sanan, mutta maailman huolet, rikkaus ja nautinnot pääsevät valtaan ja tukahduttavat sanan ja se jää hedelmättömäksi.

Osa putosi hyvään maahan; ja se nousi oraalle, kasvoi ja antoi sadon.

Ja mitkä hyvään maahan kylvettiin, ovat ne, jotka kuulevat sanan ja ottavat sen vastaan ja kantavat hedelmän, jopa satakertaisen sadon. Sanan kuultuaan he pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat sadon. Luukas 8:5-8,11-15

Paljastiko edellinen jotain? Antaisinko Taivaallisen viinitarhurin karsia, poistaa ja puhdistaa meistä sen, mikä ei tuota hedelmää?

Tänään huomasin yllätyksenä viherkasvini sisällä ison kasan kuivia ruskeita lehtiä. Ravistelin kasvia ja nypin kuolleet lehdet reilusti pois. Nyt se kasvaa täynnä ilmaa ja kauniina. Kuin uutena.

’Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää.’ Joh 15:5 Jeesus kutsuu meitä luokseen ja pysymään Hänessä.

Viisas mies oli se, joka kuuli sanan ja rakensi kalliolle. Kun tulva tuli, hänen rakennuksensa kesti. Uskalletaan katsoa syvälle siihen, mihin sydämemme on kiinnittynyt. Ja jos huomaan vääriä asioita, on aika tehdä muutos. Rakennetaan viisaasti ja ravitaan oikeilla aineksilla. Jumala haluaa siunata sinua.

Anna sanan upota sydämesi maaperään ja virvoittua raikkaan taivaallisen sateen alla. Olet rohkea - rakas sydän! ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Suojeleva varjo
Suojeleva varjo

June 19, 2024

✧ Me olemme ihmisiä, välillä heikkoja, pieniä ja vajavaisia, niin kuin tuo lokki, joka räpiköi eteenpäin. Se kuitenkin lensi ilmassa ja pääsi liitoon ilmavirtojen nostaessa sitä. Sain nähdä kuitenkin kuvan hengen todellisuuden kautta. Jumalan voima tulee suureksi heikkoudessa.

Lue lisää →

Uskon silmin
Uskon silmin

June 07, 2024

✧ Yhtäkkiä näen uusin ja kirkkain silmin, kuin olisin vaihtanut uudet lasit. Uskon silmin näen Jumalan kanssa asiat myös taivaallisesta näkökulmasta. Usko synnyttää minussa rohkeutta, vaikken näkisi. Näen lupauksen taimen, joka on syntymässä. Henki kuiskaa Jumalan sanan lupauksia, jotka vahvistavat.

Lue lisää →

Rohkaise ja rakasta
Rohkaise ja rakasta

May 10, 2024

✧ Siispä nouse ja anna Jumalan käyttää sinua. Rohkaise, nosta ja rakasta lähimmäistäsi, sillä pienikin teko voi olla merkityksellinen ja tulla suureksi.

Lue lisää →