Sopivasti omaa

May 26, 2023

Sopivasti omaa

Sopiva istuu juuri oikein, sillä se on kuin sinulle tehty. Niin kuin mittatilausvaate, tarkkaan mitattu ja taidolla ommeltu. Kun ymmärrät, miten hyvin se istuu, riemu ja ihastus täyttää sinut ja kannat sitä varmasti.

Niin, se on sinulle tehty – ei muille! Sen ei tarvitse sisältää silloin vertailua ja kateutta. Ei pelkoa tai epävarmuutta toisen omaa katsellessa, toiselle sopivan osan tai tehtävän edessä. Niin kuin Tuhkimon lasikenkä, se sopii vain yhteen jalkaan, oikealle kantajalle.

Kenkäkin muotoutuu ajan kanssa. Se on aluksi kova, jopa hankaava. Sitten ajan kanssa se vaan paranee ja pehmenee. Kukaan toinen ei tiedä tarkkaan niitä askeleita ja polkuja, joita sinä olet joutunut käymään. Tai sitä ristiä joka harteillasi oli, joka sinua muovasi. Risti näki myös kipusi ja kyyneleesi. Hinnan, jonka olet maksanut. Hän, joka antoi edestäsi kaiken, ymmärtää täydellisesti.

Sinun oma paikkasi on sopiva sinulle, eikä se silloin uuvuta tai lisää taakkaa. Se mahdollistaa sinulle iloa ja varmuutta niillä lahjoilla, joita sinulle on annettu ja pitkin matkaa käsiisi oppina ja viisautena annettu.

*
Tämä sana laskettiin sydämelleni. Se on myös sinulle. Sopivasti oma on juuri sinun näköisesi. Se alkaa sopivasti sillä, mihin sinä pystyt ja voit juuri nyt. Mutta se omaa mahdollisuuden kasvuun ja mihin vaan unelmiin, jopa suureenkin. Se kasvaa, kun sinä kasvat ja siinä sinä, rakas sydän koet iloa ja vapautta.
Älä pyri toisen paikalle, vaan etsi omaasi niin löydät.

Sopivasti oma on sinun vahvuutesi ja siinä sinä riität. Se on sinulle valittu ja siihen sinä olet kutsuttu. Ja Hän, joka sinut loi, on luvannut olla kanssasi koko matkan.

Niin sinä loistat.

*
Herra, sinä olet minut tutkinut, sinä tunnet minut. Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.

Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut. Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä!

Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin on hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän: sinä olet kanssani.  Psalmi 139

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Rohkaise ja rakasta
Rohkaise ja rakasta

May 10, 2024

✧ Siispä nouse ja anna Jumalan käyttää sinua. Rohkaise, nosta ja rakasta lähimmäistäsi, sillä pienikin teko voi olla merkityksellinen ja tulla suureksi.

Lue lisää →

Hän vapauttaa kutsusi
Hän vapauttaa kutsusi

May 10, 2024

✧ Jumala haluaa ennalleen asettaa sitä, mitä on ollut piilossa, painettu alas, hyljättynä tai unohdettuna. Hän haluaa kirkastaa kutsusi. Hän haluaa nostaa ja uudistaa sinut. Hän haluaa kiillottaa ja vahvistaa lahjoja sinussa, jotta ne saisivat tulla kaikessa ilossa ja vapaudessa esiin.

Lue lisää →

Jospa siunaisit minua.
Jospa siunaisit minua.

April 23, 2024

✧ Hänen ei tarvinnut enää olla menneisyytensä vanki. Kirous muuttui hänen elämässään Jumalan avulla siunaukseksi. Hän luotti, että saisi kulkea Jumalan voimassa ja varjeluksessa. Hän luotti, että Jumala vaikuttaisi kaiken hänen parhaakseen. 

Lue lisää →