Sopivasti omaa

May 26, 2023

Sopivasti omaa

Sopiva istuu juuri oikein, sillä se on kuin sinulle tehty. Niin kuin mittatilausvaate, tarkkaan mitattu ja taidolla ommeltu. Kun ymmärrät, miten hyvin se istuu, riemu ja ihastus täyttää sinut ja kannat sitä varmasti.

Niin, se on sinulle tehty – ei muille! Sen ei tarvitse sisältää silloin vertailua ja kateutta. Ei pelkoa tai epävarmuutta toisen omaa katsellessa, toiselle sopivan osan tai tehtävän edessä. Niin kuin Tuhkimon lasikenkä, se sopii vain yhteen jalkaan, oikealle kantajalle.

Kenkäkin muotoutuu ajan kanssa. Se on aluksi kova, jopa hankaava. Sitten ajan kanssa se vaan paranee ja pehmenee. Kukaan toinen ei tiedä tarkkaan niitä askeleita ja polkuja, joita sinä olet joutunut käymään. Tai sitä ristiä joka harteillasi oli, joka sinua muovasi. Risti näki myös kipusi ja kyyneleesi. Hinnan, jonka olet maksanut. Hän, joka antoi edestäsi kaiken, ymmärtää täydellisesti.

Sinun oma paikkasi on sopiva sinulle, eikä se silloin uuvuta tai lisää taakkaa. Se mahdollistaa sinulle iloa ja varmuutta niillä lahjoilla, joita sinulle on annettu ja pitkin matkaa käsiisi oppina ja viisautena annettu.

*
Tämä sana laskettiin sydämelleni. Se on myös sinulle. Sopivasti oma on juuri sinun näköisesi. Se alkaa sopivasti sillä, mihin sinä pystyt ja voit juuri nyt. Mutta se omaa mahdollisuuden kasvuun ja mihin vaan unelmiin, jopa suureenkin. Se kasvaa, kun sinä kasvat ja siinä sinä, rakas sydän koet iloa ja vapautta.
Älä pyri toisen paikalle, vaan etsi omaasi niin löydät.

Sopivasti oma on sinun vahvuutesi ja siinä sinä riität. Se on sinulle valittu ja siihen sinä olet kutsuttu. Ja Hän, joka sinut loi, on luvannut olla kanssasi koko matkan.

Niin sinä loistat.

*
Herra, sinä olet minut tutkinut, sinä tunnet minut. Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.

Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut. Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä!

Jos yritän niitä laskea, niitä on enemmän kuin on hiekanjyviä. Minä lopetan, mutta tiedän: sinä olet kanssani.  Psalmi 139

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →

SYVEMMÄLLE
SYVEMMÄLLE

October 05, 2023

✧ Kuljin pihan ohi, jota ympäröi pensasaita. Sen keskellä oli portti ja kaareva kulkuaukko. Silloin näin. Hän kutsuu sinua syvemmälle. Salaiseen puutarhaan kanssaan, turvalliseen paikkaan, jossa on vain Hän ja sinä.

Lue lisää →

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →