ROHKEITA NAISIA

May 27, 2021

ROHKEITA NAISIA

 

Uskon, että Jumala on luonut jokaiseen paljon rohkeutta, mutta meihin naisiin jotain vielä erityisempää, syvempää ja herkempää. Rohkeutta on monenlaista ja se voi tarkoittaa eri asioita, mutta ei tässä valossa tarkisteltuna kovuutta, ehdottomuutta tai yllytysrohkeutta. Se voi tarkoittaa rohkeutta vaikean ja pelottavan valinnan edessä, sydämen äänen kuulemista, rohkeutta puolustaa, astumista eteenpäin uuteen tai vaikkapa anteeksiantoa ja oman elämän luottamista suurempiin käsiin arkisissakin asioissa.

Olen kirjoittanut joistakin omista rohkeista valinnoistani myös täällä. En koe, että olen luonnostaan kovinkaan rohkea ja joudun usein pyytämään asioihin rohkeutta ja viisautta. Olen saanut kokea valtavaa varjelusta läpi elämäni konkreettisissa vaaroissa, ja sen kautta on tullut rohkeutta luottaa tuleviin päiviin ilman vääränlaista pelkoa. Jumalan rauha ja läsnäolo on täyttänyt sydämeni ja silloin pelko on hävinnyt.

Ympärilläni on rohkeita naisia ja on asioita ja tekoja, joita ihailen erityisesti heidän elämänsä valinnoissaan tai hetkissä, joissa he ovat sitä tarvinneet. Myös Raamatussa on valtavasti rohkeita naisia ja ihania esikuvia.

Erityisesti minua on viimepäivinä puhutellut äitini rohkeus, joka näkyy monissa tilanteissa. Hän joutui lähtemään opiskelemaan 16-vuotiaana kauas kotoa. Nuorena naisena hän vastasi kosintaan yhden treffi-illan jälkeen tietämättä, minne tie kapteenin matkassa veisi. Hän on tehnyt monia rohkeita valintoja läpi elämänsä ja seurannut sydämensä ääntä.

Mutta se, joka minua eniten puhutteli, oli sanat isälleni, kun he olivat tulleet uskoon. He olivat molemmat menestyneitä elämässä ja hyvissä ammateissa. Äitini sanoi vahvan sanan ja tunteen valtaamana että: 'Me ei tulla rakentelemaan kivitaloja, vaan meidän on oltava valmis luopumaan kaikesta.' Silloin Jumala rupesi valmistelemaan heidän sydämiään ja tulevaa tietä. Näky vahvistui ja pian siitä he luopuivat kaikesta ja lähtivät pienen vauvan kanssa lähetystyöhön maailman merille. He seurasivat rohkeasti sitä kutsua, joka heidän sydämeensä asetettiin. Täysin uuteen, epävarmaan ja jopa varmasti pelottavaankin. Olen saanut nähdä, miten tuo valinta on siunannut ja koskettanut valtavia määriä ihmisiä, tuonut apua, elämää, toivoa ja ilosanomaa.

He ovat tavallisia ihmisiä, niin kuin minä ja sinä, mutta olivat rohkeita seuraamaan sitä kutsua mikä heidän sydämeensä ja elämään oli asetettu. He luopuivat inhimillisestä näkökulmasta katsottuna paljosta, mutta saivat omistaa jotain paljon arvokkaampaa.

Tässä ajatus Marian Kutsu - Kaulakorun takana, joka kertoo myös rohkeasta naisesta Raamatussa:

’Joskus Jumala pyytää meitä tekemään suuria asioita, jopa sellaisia, joihin emme koe olevamme valmiita. Me saatamme tuntea olevamme liian väsyneitä, liian surullisia tai emme ole tarpeeksi valmistuneita. Maria Magdalena oli järkyttynyt ja suunniltaan huomattuaan, ettei Jeesus ollut enää haudassaan. Ajatellen että joku oli vienyt ruumiin. Pian kaksi enkeliä valkeissa vaatteissa ilmestyi hänelle ja pian myös Jeesus, pyytäen Mariaa tekemään suuren teon. ' Mene ja kerro muille, että Hän on ylösnoussut!' Maria ei epäröinyt, hän ei ottanut taukoa selvittääkseen kaikkea tunteidensa vuoristorataa. Vaan hän nousi heti ylös ja juoksi tekemään sen, mitä Jeesus häneltä oli pyytänyt. ’

Altered korusarja kertoo ja muistuttaa eri Raamatun hetkistä, jotka todella muuttivat maailmaa ja vaativat valtavia rohkeuden askeleita. Näihin kertomuksiin on helppo samaistua.

*

Jumala kutsuu meitä tekemään rohkeita ja jopa epämukavia asioita. Hän ei aina kutsu meitä helppoon ja mukavaan turvalliseen elämään. Hän kutsuu meitä astumaan uskossa eteenpäin näyttääkseen muille, mitä vain Hän pystyy tekemään.

Mikä on sinun kutsusi tai sydämeen asetettu näky?

Oletko joutunut elämässäni tekemään rohkeutta vaativia asioita? ♡

Ja vaikka horjuisimme, Jeesus ottaa meistä kiinni! - joten rakas, rohkea Sisko tai Veli, tee se pelottavalta tuntuva asia! Kulje rohkeasti uskossa. Astu ulos veneestä ja Hän tulee kantamaan, opastamaan ja auttamaan sinua.

Mene ja kerro hyvä uutinen! ♡

(Löydät Altered korusarjan Dear Heart korujen alta tuotteista ja lue korujen yksittäinen tarina valitsemalla koru)

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →

SYVEMMÄLLE
SYVEMMÄLLE

October 05, 2023

✧ Kuljin pihan ohi, jota ympäröi pensasaita. Sen keskellä oli portti ja kaareva kulkuaukko. Silloin näin. Hän kutsuu sinua syvemmälle. Salaiseen puutarhaan kanssaan, turvalliseen paikkaan, jossa on vain Hän ja sinä.

Lue lisää →

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →