PIENI IHMINEN

May 19, 2021

Nainen Kaivolla verkkokauppa - lahjatavarat. Kuvassa koru Altered

Rohkaisua päivääsi ♡

Minulla on ollut useamman päivän sydämen päällä sana, jonka haluan jakaa sekä hieman siitä, mihin se liittyy.

Reilu pariviikkoa sitten sydämelläni oli vahva huoli läheisen ihmisen puolesta. Tunsin itseni avuttomaksi ja en tiennyt mitä tuleva tuo, saatikka tuo rakas ihminen. Hän koki varmasti suurta huolta, pelkoa, heikkoutta, epävarmuutta tulevasta sekä avuttomuutta omassa tilanteessaan.

Olin hengessäni hieman levoton ja murheellinen, vaikka luotin kyllä siihen, että kaikki on suuremmissa käsissä. Silti käsissäni ei ollut kovinkaan paljon välineitä tilanteeseen tai en tiennyt mitä tuleva mahdollisesti toisi. Olin kotona väsyneenä, huokaisin ylöspäin ihanan armon ja lohdun äärellä. Koin, etten jaksa nyt edes syventyä Raamatun lukuun.

Syvään huokaisten ja kuin tyhjentäen itseni avasin Raamattuni vain jostakin kohtaa, ja silmiini osui suoraan tämä psalmin jae. Tämä lyhyt lause ja sana, totuus joka hetkessä vapautti minut ja puhui juuri siihen tilanteeseen rohkaisua, lohtua ja luottamusta! Olin taas kerran niin mykistynyt siitä täsmäsanasta siihen hetkeen, sillä tämä henkilö tarvitsi todellakin fyysistä tukea ja vahvistumista hänen heikkoon kehoonsa. Taisi siinä tulla huulilta lapsenomainen nauruitku purskahdus ja ilon tulvahdus.

Minun käteni on lujasti tukeva häntä, minun käsivarteni on häntä vahvistava. 

Nainen Kaivolla blogi Psalmi 89:22 Rohkaisua päivään

Meidän henkeemme ja sydämeen puhutaan: ‘Olen Jumala, joka näkee ja kuulee'. Tämä oli sana, jonka tämä rakas ihminen tarvitsi ja myös minä siinä hetkessä. Se on myös tarkoitettu minulle ja sinulle tänään sekä huomenna!

Laitoin viestillä sanan läheiselleni ja sanoin että kirjoittasi sen ylös niin, että hän voisi lukea sen joka päivä. Näin myös omistaa tämän sanan totuuden, uuden voiman ja avun päivittäin. Tämä on Jumalan lupaus - Hänen kauttaan tulee apu kaikkeen. Samalla kun kirjoitan tätä viestiä koneellani, taustalla soi yhtäkkiä laulu englanniksi, missä laulettiin juuri tuo sama sanankohta!

Pieni ihminen mykistyy taas kerran, voin katsoa ylös, luottaa ja levätä kaikissa elämäni asioissa ♡

Kun minä katselen sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen. Ps 8 :4–5

Huokaus on Jumalan nimi - Kirjoittaa ihanassa tekstissään Sekunnit ja Tunnit blogin kirjoittaja Hanna Kivisalo. Tämä on yksi kaunein, armollisin ja silti yksi voimallisimpia kirjoituksia mitä olen lukenut. Hetkiin kun huulilla ei ole kuin huokaus...

Suora lainaus hänen tekstistään: 'Huokaus on kaikki, mihin ihmisen koskaan täytyy kurkottaa. Ajatus selkeytyy, kun myöhemmin luen Richard Rohrin Divine Dance -teoksesta, että heprealaisessa Raamatussa, tai oikeastaan kaikkialla, missä ihminen on koskaan silmänsä avannut tai sulkenut, Jumalan nimi on huokaus. Tarkoitan nimeä Yahweh, Jahve, joka on läpi historian ollut juutalaisille Jumalan nimistä tärkein ja pyhin. Nimi on ollut niin pyhä, että sitä ei ole saanut edes sanoa ääneen, vaikka vasta nimen lausuminen paljastaa sen kauneuden: nimi jäljittelee hengityksen ääntä. Tavu ”Yah” kuulostaa kuin hengittäisi suun kautta ilmaa sisään, ja ”weh” tyhjentää ilman lempeästi keuhkoista.'

Lainaus jatkuu:

'Halki vuosituhansien sama huokaus on kohottanut korkeuksiin syvimmät ilot ja itkut. Se on merkinnyt kauneutta, joka salpaa hengityksen, kun avaa parvekkeen oven kymmenennessä kerroksessa, ja kaikki turkoosin sävyt esittäytyvät taivasta vasten. Sama huokaus kaikuu tummana sodan runtelemissa raunioissa, kun kivien alta löytyy eloton lapsen käsi. Sama huokaus rakkaudessa, sama huokaus kaipauksessa. Sama huokaus hengästyttävässä kiitollisuudessa, joka nostattaa kuumia kyyneleitä. Kun sanoja ei löydy, on vielä Yahweh.'

Yah-weh. Huokaus on kaikki, mihin ihmisen koskaan täytyy kurkottaa. '

Näiden ajatusten myötä uutta voimaa ja toivoa tähän päivään, sinua tuetaan ja kannatellaan! ♡

 

( Löydät koko tekstin hakemalla:Sekunnit ja Tunnit- Huokaus on Jumalan nimi. )

https://www.facebook.com/512079818986783/photos/pb.100044537165142.-2207520000../1552545494940205/?type=3

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →

SYVEMMÄLLE
SYVEMMÄLLE

October 05, 2023

✧ Kuljin pihan ohi, jota ympäröi pensasaita. Sen keskellä oli portti ja kaareva kulkuaukko. Silloin näin. Hän kutsuu sinua syvemmälle. Salaiseen puutarhaan kanssaan, turvalliseen paikkaan, jossa on vain Hän ja sinä.

Lue lisää →

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →