OMA ÄÄNI

July 27, 2021

OMA ÄÄNI

Oma ääni.

Jäin miettimään ajatusta, josta sain itseni kiinni. Se liittyi tekemiseen, johonkin mitä suunnittelin ja huomasin ajatuksen hiipivän mieleeni – mitähän muut ajattelevat?

Havahduin ja ravistelin tuota ajatusta päältäni, mutta samalla halusin tarkastella sydäntäni ja sitä, miksi tuo ajatus tuli mieleeni. Mistä se nousi? Miksi ajattelin muita? Tuohan on pelkoa ja epävarmuutta.

Toki, monessa asiassa meidän tuleekin ajatella lähimmäisiä, rakastaa ja valita tehdä oikein. Olla viisaita. Palvella ja toteuttaa hengen hedelmiä. Mutta tämä ajatus nousi, kun mietin erästä kirjoitusta. Asiaa, joka oli laskettu vahvasti sydämelleni. Tunnistin tunteen, hiipivän, ihmisestä nousevan pelon, joka olisi joskus ehkä estänyt minua tekemästä asioita.

Niin helposti ajatuksemme ovat tässä maailmanajassa siinä, mitä muut ajattelevat, mitä he miettivät minusta ja miten minä sopisin paremmin joukkoon, tulisin hyväksytyksi ja huomatuksi. Haemme hyväksyntää ja rakkautta ihmisiltä, vaikka täydellinen rakkaus on edessämme.

Tämä paljon puhuttu some ja informaatioaika määrää valtavalla voimalla asioita. Se puristaa meitä muottiin ja toisten kopioiksi. Se määrää tavallisia elämämme asioita, ajatuksiamme, asemaamme, ulkoista - sitä miltä näytämme tai miltä meidän pitäisi näyttää tai miltä vaikkapa meidän kotimme näyttää. Sovinko siihen täydelliseen kuvaan, jota niin usein ihannoidaan. Kuvissa viivytään, niissä haaveillaan, verrataan, omaksutaan ja sitä kautta lähdemme tavoittelemaan samaa, jotta tulisimme nähdyksi, sopisimme johonkin suosittuun kaavaan. Olisimme jotain enemmän tai parempia. Elämme siis sen kautta, mitä muut tykkäävät ja ajattelee.

Ja henkeeni rupesi virtaamaan sanoja.

Se, että elämme täysin jonkun ulkopuolisen ihmisen asettaman tai määrittelemän kautta, joka voikin olla lopulta valhetta, tai vaan yksi puoli kolikosta, on kamala ansa. Se on äärettömän raskasta, sitovaa ja kuluttavaa. Siinä maailmassa et koskaan riitä. Etsiessämme hyväksyntää vääristä lähteistä jäämme tyhjiksi.

Ei! Pysähdyin taas, sillä halusin katkaista ajatuksen siitä, että eläisin jonkun ulkopuolisen normin tai paineen kautta. Haluan olla vapaa, haluan olla rohkea ja ennen kaikkea aito. Sitä kaikkea miksi minut on luotu. Olla kuuliainen myös omalla paikallani ja tehdä juuri minulle annettua tehtävää sekä kutsua ja toteuttaa sitä niillä ainutlaatuisilla lahjoilla, joita minulle ja sinulle on annettu sitä varten.

Meidän tulisi aina ensin ajatella sitä, mitä Jumala minusta ajattelee. Mitä Hän asiasta ajattelee. Sitä, mikä Hänen tahtonsa on ja mitä Hänen sydämellään on - lähestyen ensin Häntä. Silloin Hänen totuutensa täyttää meidän sydämemme ilolla ja vapaudella.

'Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.'

*

Olen valinnut aloittaa päiväni lähestymällä ensin Jumalaa ja pysyä lähellä Häntä, sillä koen että minulla ei ole varaa valita toisin. Tai no joo, se omavoimaisuus kannattelee aina hetken, mutta sitten tulee taas se hetki, että tajuan, voi että miten pieni olenkaan. Enkä halua olla mitään ilman Jumalaan. Sillä Hänen sanastaan ja läheisyydestään saan uuden voiman, tuoreen ilmestyksen ja totuuden, joka on elävää. Se on puhdasta. Se viitoittaa tien sekä antaa viisauden kaikkeen tehtävään ja valintoihini.

Ja taas henkeeni puhui kohta, jossa Jeesus sanoi, ettei Hän tullut tekemään omaa tahtoaan, vaan täyttämään Taivaallisen Isänsä tahdon, puhumaan sitä mitä oli nähnyt Isänsä luona. Tekemään niitä tekoja, jotka Isä oli Hänelle tarkoittanut.

Jeesus – rakkauden, puhtauden, totuuden ja kuuliaisuuden esikuva. Hän sanoi rukoillessaan Isäänsä: Nyt he tietävät, että kaikki minkä olet minulle antanut, on sinulta. Minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni.

Mutta hän, joka on minut lähettänyt, on totinen, ja minkä minä olen kuullut häneltä, sen minä puhun maailman kuulla. Joh 8:26

Tässä on se salaisuus, voima, alkuperäisyys ja aitous, mihin meidän tulisi kääntyä päästäksemme vapaaksi. Meidän ei tarvitse olla toistemme kopioita tai vertailla kadehtien toisia. Voimme mennä aina tuoreen lähteen äärelle ja kysyä mitä Jumala sinä haluat, että mitä teen? Lähetä minut, käytä minua, puhu minulle sitä mikä sinun tahtosi on – sillä se on aina parasta.

Voimme aina luottaa siihen.

Ja Jeesus sanoi: Ei kukaan voi palvella kahta herraa. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi. Matt 6:21

Tarkkaile sydäntäsi, mikä sinua saa määritellä ja viedä? Mitkä ajatukset saavat valtaa mielessäsi? … ole totuudessa vapaa ja rohkea, sillä vapauteen ja ainutlaatuiseksi sinut on kutsuttu. Anna Jumalan tehdä työtä sinun elämässä , kirkastaa oma äänesi - Hän auttaa sinua! ♡

Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi. Joh 8:31

Vapaus totuudessa – se on meille annettu lahja. ♡

Vielä opetuslapset kysyivät opettaja, mikä on lain suurin käsky?»

Jeesus vastasi: »Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Matt 6 :36-39

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →

SYVEMMÄLLE
SYVEMMÄLLE

October 05, 2023

✧ Kuljin pihan ohi, jota ympäröi pensasaita. Sen keskellä oli portti ja kaareva kulkuaukko. Silloin näin. Hän kutsuu sinua syvemmälle. Salaiseen puutarhaan kanssaan, turvalliseen paikkaan, jossa on vain Hän ja sinä.

Lue lisää →

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →