Pysähdy rakas sydän

July 13, 2022

Pysähdy rakas sydän

Levosta käsin.

Tämän kuiskauksen kuulin aamulla hengessäni. Jumalan henki muistutti jostain tärkeästä.

Se ei ole passiivista olemista, sitä, etten tee mitään, vaan se on jotain niin suurta luottamusta, että valitsen antaa sekä luottaa kaikki asiani, taakkani ja tarpeeni Jumalalle. Pysähdyn Hänen suuruutensa edessä ja kuuntelen. Kun kiirehdin ja hätäilen, teen asioita omassa voimassani ja uuvun helposti suorittamisen taakan alla.

Kun pysähdyn Jumalan edessä, Hän täyttää minut rauhalla niin, että saan kulkea kevyemmin ja iloiten. Vaikka tietäisin, että päivä tuo paljon tehtäviä, kiireitä tai vaikeitakin asioita mukanaan, voin silti lähteä siihen levosta käsin luottaen. Silloin saan nähdä ihmeen ja taivaan kosketuksen päivän asioissa. Hänen siunauksensa kulkee edelläni ja Hän valmistaa tulevia hetkiä.

Sillä Daavid sanoo hänestä:' Minä näen alati edessäni Herran, sillä hän on minun oikealla puolellani, etten horjahtaisi. Sen tähden minun sydämeni iloitsee ja kieleni riemuitsee, ja myös minun ruumiini on lepäävä toivossa; sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan, etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta.

Sinä teet minulle tiettäviksi elämän tiet, sinä täytät minut ilolla kasvojesi edessä.' Apt 2:25-28

Raamatun Martta kuvataan toimeliaana ja käytännöllisenä. Hän pitää talouden hoidon ja työn ohjakset tiukasti hallussaan. Maria kuvataan hiljaisena, tunteellisena ja mietiskelevänä.

”Martta sanoi; Herra, etkö lainkaan välitä siitä, että sisareni jättää kaikki työt minun tehtäväkseni? Sano hänelle, että hän auttaisi minua. Mutta Herra vastasi; Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.” Luuk. 10:38-42.

Jeesuksen toteaa hellästi moittien, että huolehdit ja hätäilet liikaa. Martta oli arjen puuhiin eksynyt, joka ei touhuamiseltaan ehdi kohdata tärkeitä asioita. Huolehtiminen ja hätäily ohjaavat meidät pois läsnäolon tilasta. Silloin saatamme kadottaa kiitollisuuden ja elämän pienten ja tärkeiden asioiden ihmettelyn.

Maria valitsi hiljaisuuden, vetäytymisen ja kuuntelemisen. Hänen toiminnassaan toteutui Jeesuksen kehotus hakeutua lepoon Hänen läheisyyteensä.

Minä tunnistan itsessäni välillä Marttaa, mutta sydämessäni janoan ja haluan Marian osaa. Jeesuksen läsnäolossa on kysymys myös armosta ja rakkaudesta, joka kantaa meitä tekemisistä ja suorituksistamme huolimatta.

Pysähdy Jumalan läsnäoloon rakas sydän. Sinun arvosi ei perustu tekemiseen, vaan siihen kuka sinä olet. Hän huomaa sinut ja haluaa täyttää sydämesi ilolla ja rauhalla, ennen kuin astut palvelukseen.

Rakastettu – sinä olet.  ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

TAULUN TARINA
TAULUN TARINA

July 19, 2024

✧ Joskus tarvitsemme kuvan, että näemme ja ymmärrämme syvemmin. Taulu näyttää konkreettisesti sen, että myymälässä saamme olla, kuin tämä nainen kaivolla Jeesuksen kanssa. Se on kuin arkipäivän kohtaaminen, mutta se mitä Jeesus tarjoaa, muuttaa koko elämän.

Lue lisää →

Suojeleva varjo
Suojeleva varjo

June 19, 2024

✧ Me olemme ihmisiä, välillä heikkoja, pieniä ja vajavaisia, niin kuin tuo lokki, joka räpiköi eteenpäin. Se kuitenkin lensi ilmassa ja pääsi liitoon ilmavirtojen nostaessa sitä. Sain nähdä kuitenkin kuvan hengen todellisuuden kautta. Jumalan voima tulee suureksi heikkoudessa.

Lue lisää →

Uskon silmin
Uskon silmin

June 07, 2024

✧ Yhtäkkiä näen uusin ja kirkkain silmin, kuin olisin vaihtanut uudet lasit. Uskon silmin näen Jumalan kanssa asiat myös taivaallisesta näkökulmasta. Usko synnyttää minussa rohkeutta, vaikken näkisi. Näen lupauksen taimen, joka on syntymässä. Henki kuiskaa Jumalan sanan lupauksia, jotka vahvistavat.

Lue lisää →