Kutsuttu tätä aikaa varten

March 19, 2022

Kutsuttu tätä aikaa varten

Kirjoitettu 8.3.2022

Esterin kertomus Raamatussa on aina puhutellut minua. Erityisesti hänen rohkeutensa nousta ja erottua aikana, jolloin häntä tarvittiin.

Ester oli juutalainen, nuori ja orpo tyttö kun hänet tuotiin kuninkaan palatsiin. Voimme lukea siitä, miten hänen rohkeutensa pelasti kansan ja hänestä tuli kuningatar.

Hän kyllä pelkäsi astua kuninkaan eteen pyytämään armoa vihatulle kansalleen, mutta hän tiesi, ettei voinut olla vaiti.  Mordokai sanoi hänelle ’Jos sinä tänä aikana olet vaiti, tulee apu ja pelastus juutalaisille muualta, mutta sinä ja sinun isäsi perhe tuhoudutte. Kuka tietää, etkö sinä juuri tällaista aikaa varten ole päässyt kuninkaalliseen arvoon?” Ester 4:14

Jumala oli asettanut Esterin omalle paikalleen juuri oikeaan aikaan. Keskellä oman kansansa pakkosiirtolaisuuden aikaa Ester löysi rohkeuden, tarkoituksensa ja tehtävänsä - häntä käyttäen, Jumala pelasti kokonaisen kansan tuholta. Kun oli aika, hän nousi voimassa ja varmuudessa, jonka Jumala antoi.

Voisiko olla, että sillä ja siinä, missä juuri nyt olen, onkin Jumalan tarkoittama paikka minulle?

Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville.

Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa. Matt 5:14-16

Voisinko loistaa valoa tässä ajassa?

Jumala tahtoo meidän ymmärtävän tehtävämme ja tarkoituksemme juuri tätä hetkeä varten. Riisumisen, pysähtymisen ja joskus vaikeuksienkin kautta syvällä sisällämme, jalostuu jotain syvää, kaunista ja kestävää. Kun rohkeus nousee – se pystyy mihin vaan. 

ꕥ 

Silmiini osui Maaret Kallion teksti, joka puhuu toivoa ja rohkeutta juuri tähän hetkeen – ’ vaikka tietäisin että maailma tuhoutuu huomenna, istuttaisin puuntaimen vielä tänään’. 

Meillä on tämä hetki – mitä teen? Mikä on se puuntaimi, jonka voisin tänään istuttaa? Tai kenelle antaa rakkauden siemenen?

Sinut rakas sydän on kutsuttu ja luotu tarkoitusta varten. Sillä - ’Nouse, loista kirkkaana, sillä sinun valosi saapuu ja Herran kirkkaus koittaa sinun yllesi’. Jes 60:1

Rukoukseni on niiden luona, joilta vaaditaan tänään paljon. Pyydän rohkeutta, uskoa ja suojelusta.

Rohkeutta, rakas sydän!

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Suojeleva varjo
Suojeleva varjo

June 19, 2024

✧ Me olemme ihmisiä, välillä heikkoja, pieniä ja vajavaisia, niin kuin tuo lokki, joka räpiköi eteenpäin. Se kuitenkin lensi ilmassa ja pääsi liitoon ilmavirtojen nostaessa sitä. Sain nähdä kuitenkin kuvan hengen todellisuuden kautta. Jumalan voima tulee suureksi heikkoudessa.

Lue lisää →

Uskon silmin
Uskon silmin

June 07, 2024

✧ Yhtäkkiä näen uusin ja kirkkain silmin, kuin olisin vaihtanut uudet lasit. Uskon silmin näen Jumalan kanssa asiat myös taivaallisesta näkökulmasta. Usko synnyttää minussa rohkeutta, vaikken näkisi. Näen lupauksen taimen, joka on syntymässä. Henki kuiskaa Jumalan sanan lupauksia, jotka vahvistavat.

Lue lisää →

Rohkaise ja rakasta
Rohkaise ja rakasta

May 10, 2024

✧ Siispä nouse ja anna Jumalan käyttää sinua. Rohkaise, nosta ja rakasta lähimmäistäsi, sillä pienikin teko voi olla merkityksellinen ja tulla suureksi.

Lue lisää →