Kumartaen

December 14, 2022

Kumartaen

Oikaisin illan pimeydessä lumisen polun kautta. Katuvalot saivat lumen kimmeltämään ja huomasin polun reunoja kehystävät jäätyneet heinät, jotka olivat kaartuneet lumen painosta. Nöyrästi ja hiljaa vaatimattomat heinänkorret taipuivat polun ylle, kuin kumartaen kaikessa hiljaisuudessa.

Niin, nöyrästi kumartaen – sana alkoi elää sydämelläni, kun jatkoin matkaa. Ne kantoivat lastia ja taakkaa, täyttivät omaa tehtäväänsä ilman huomiota ja loistetta siinä paikallaan, jopa unohdettuina, kuitenkin hiljaa kumartaen luojalleen.

Niin minäkin tahdon, laskeutua hiljaa kumartaen Luojani suuruuden ja pyhyyden edessä. Painaa pääni kunnioituksesta ja rakkaudesta. Hiljentää kiireeni ja suunnata sydämeni oikeaan. Osoittaa kiitollisuutta elämästä, uskollisuutta ja luottamusta Hänelle, jolta kaiken olen lahjana saanut.

*

Vaikka kuljemme vaikeitakin teitä ja kannamme raskaitakin taakkoja, jopa piilossa, niin Jumala aina näkee sinut.

Kun valo koskettaa kantamusta, se muuttuu kimmeltäväksi loistoksi. Tulee hetki, kun taakka sulaa ja vapauttaa kantajansa uuteen keveyteen ja ylistykseen. Ja kun tuuli osuu näihin korsiin, ne huojuvat ja tanssivat taas vapaana. Ne eivät tarvitse kiitosta ja kunniaa eikä hyväksyntää ympäriltään, vaan ne antavat kaiken kunnian sille, jolle se kuuluu. Ehtymätön ilo Jumalassa täyttää heidät. He palvelevat paikallaan ja kumartavat Kunnian Kuningasta.

*

Ja katso, tähti, jonka he olivat itäisillä mailla nähneet, kulki heidän edellään, kunnes se tuli sen paikan päälle, jossa lapsi oli, ja pysähtyi siihen. Nähdessään tähden he ihastuivat ylen suuresti.

Niin he menivät huoneeseen ja näkivät lapsen ynnä Marian, hänen äitinsä. Ja he lankesivat maahan ja kumarsivat häntä, avasivat aarteensa ja antoivat hänelle lahjoja. Matt 2:9-11

En etsi valtaa enkä loistoa, vaan kaipaan sitä, mikä nostaa katseen sekä mielen taivaallisiin.

Kaipaan Jumalan sanan valoa ja maailman pimeyteen taivaan valoa. Rauhaa köyhän sekä rikkaan luo. Sanomaa, joka muuttaa jokaisen.

Sua halajan, suo odotan – Herra maan ja taivahan.

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →

SYVEMMÄLLE
SYVEMMÄLLE

October 05, 2023

✧ Kuljin pihan ohi, jota ympäröi pensasaita. Sen keskellä oli portti ja kaareva kulkuaukko. Silloin näin. Hän kutsuu sinua syvemmälle. Salaiseen puutarhaan kanssaan, turvalliseen paikkaan, jossa on vain Hän ja sinä.

Lue lisää →

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →