Katso, luon uutta.

May 24, 2022

Katso, luon uutta.

Katso, etkö huomaa? Minä luon uutta.

Tämä Raamatun kohta, jossa Jumala puhuu siitä, miten Hän luo uutta on aina niin lohdullinen ja toivoa antava. Hän kehoittaa meitä olla katsomatta menneeseen, mutta eipä olekaan niin kovin helppoa! Hän sanoo meille ’ Älä välitä menneestä, älä katso sinne. Katso uuteen, katso eteenpäin, etkö huomaa, mitä Minä teen? ’

No en kyllä itsekään aina huomaa. Enkä varsinkaan, jos katseeni on ihan väärässä suunnassa tai asioissa. Jospa päästäisin vanhasta irti ja uskaltaisin kurottaa uutta kohti. Luovuttaa omat suunnitelmani ja tieni Jumalan käsiin, joka on niin paljon suurempi, kuin voin käsittää.

Olin heittämässä parvekkeeltani vanhaa kukkaruukkua pois, joka oli täynnä vanhaa multaa. Näin vain sen kuivuneen ruman sisällön. Potti oli ollut parvekkeen perimmäisessä nurkassa varmaan jo parivuotta. Unohtunut sinne aina uuden tullessa.

Nyt katsoin ruukkua ja ajattelin, että saa lähetä. Roskiin vaan, mutta yhtäkkiä silmäni kiinnittyivät kuivuneeseen juurakkoon. Sen alta pilkisti jotain, mitä en osannut odottaa ollenkaan. Näin vihreää ja vahvat uudet taimet. Ällistyin täysin. Miten voi olla mahdollista, että niin kuiva, jo vuosia kuolleena ollut kasvi ja unohdettu ruukku oli alkanut kaikessa hiljaisuudessa kasvamaan uutta elämän ihmettä!?

Niin Jumala rupesi puhumaan tämän kautta.

Vaikka meidän asiamme näyttävät pysähtyneeltä ja elämä täysin kuihtuneelta - jopa pois heitettävältä, niin tiedä, että Jumala voi luoda uutta. Hän herättää jopa kuivat luut ja puhaltaa henkensä niihin. Hän luo purot ja joet erämaahan. Antaa uuden kasvun hennoille taimille, jotka nousevat, jopa kaikkia olosuhteita vastaan.

Kun tietä ei ole, Hän luo tien. Hän avaa jopa meren edessäsi tai puhkaisee vettä kalliosta. Ja vedet virtaavat.

' Näin sanoo Herra, joka teki tien mereen ja polun valtaviin vesiin, joka vei sotaan vaunut ja hevoset, sotaväen ja sankarit kaikki; he vaipuivat eivätkä nousseet, he raukenivat, sammuivat niinkuin lampunsydän: Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö.

Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa?

Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan. Minua kunnioittavat metsän eläimet, aavikkosudet ja kamelikurjet, koska minä johdan vedet korpeen, virrat erämaahan, antaakseni kansani, minun valittuni, juoda.

Kansa, jonka minä olen itselleni valmistanut, on julistava minun kiitostani. 'Jes 43:16-21

Tämän ruukun ihmeen kautta Jumala uskon, että Jumala halusi puhua meille jokaiselle. Muistuttaa, että Hän kyllä voi. Hän tietää mitä tekee ja Hän pitää meistä huolen. Yhtäkkiä huomaat, miten Jumala on synnyttänyt uutta sydämessäsi tai elämässäsi, jokin puhkeaa kukkaan.

Olen useana päivänä saanut sanan, että Jumala iloitsee tehdessään meille hyvää. Jumala tuntee ne, jotka Häneen luottavat. Meille jää tehtäväksi luottaa ja antautua Hänen tahtoonsa ja seurata Häntä. Tehdä sitä mikä on hyvää ja totta.

Hiljene, sieluni, Jumalan edessä! Hän antaa minulle toivon. Ps. 62:6

Toivoa päivääsi rakas sydän, täyttäköön Hänen rauhansa sinut! ♡

kuva @miina

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →