Kasteen helmiä

June 04, 2022

Kasteen helmiä

Istuin parvekkeella ja silmiini kiinnittyi kasvamassa olevat taimet. Olin kastellut ne illalla, mutta yöllä kosteus oli tiivistynyt kastehelmiksi vihreiden lehtien ylle. Kauniita kirkkaita helmiä. Ihastelin niitä ja kuuntelin ulkoa kantautuvaa sateen ropinaa ja Jumala alkoi puhumaan.

Luonto tarvitsee kastetta ja sadetta, sillä se on sen kasvulle elinehto. Pöly ja lika huuhtoutuu ilmasta. Sateen jälkeen tuleva raikkaus on jotain äärettömän ihanaa. On hyvä hengittää. Jopa väritkin kirkastuvat.

Samoin on meidän laita. Me tarvitsemme Jumalan läsnäoloa. Virvoitusta ja puhdistusta lähteellä, joka uudistaa meidät. Se pesee meidät puhtaaksi vanhasta, virvoittaa ja luo uutta.

Se on hengitystä, jota me myös suuresti tarvitsemme. Lepoa Korkeimman lähellä.

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Ps 23 1-3

Me tarvitsemme Jumalan puhdistavaa sadetta, joka on pyhää, kirkasta ja puhdasta. Kun olen kiireen, huolien painama, väsynyt tai murheissani. Kun uuvun omiin yrityksiini ja sumu valtaa mielen, tarvitsen tuota sadetta koko sydämestäni.

Rakas Taivaallinen Isä, virvoita minut. Uudista voimani niin, että saan taas nähdä kirkkaasti ja tähän saan luottaa. Sillä Sinä sanassasi lupaat johdattaa meitä – ja Hän silloin tekee jopa vuoret teiksi kulkea. Halkaisee kalliot vesilähteiksi.

Eivät he janoa kärsineet, kun Hän heitä kuljetti erämaitten halki, Hän vuodatti heille vettä kalliosta, Hän halkaisi kallion ja vettä virtasi. Jes 48:21

Hilja Aaltosen sanoihin perustuvan laulun sanoin rukous nousee ’Anna sade, Jumala, sydän kaipaa, odottaa. Anna kaste Golgatan, virvoittamaan kuiva maa.’ Niin, että saisimme tuntea tuon ihmeellisen virvoituksen ja puhdistuksen.

Sillä ’Tahdon nähdä voiman sen, joka muuttaa ihmisen. Veren voiman valtavan, murtuu kahleet maailman. Herra tässä polvistun, en voi muuta, antaudun niihin käsiin tässä jään, jossa arven jäljet nään.

Ei heidän tule nälkä eikä jano, ei hietikon helle eikä aurinko satu heihin, sillä heidän armahtajansa johdattaa heitä ja vie vesilähteille. Jes 49:10

Siunaan sinua kesäloman aloittava, siunaan sinua juuri valmistunut. Siunaan sinua, joka olet väsynyt uurastuksesta. Tulkoon uusia kauniita kasteen ja siunauksen helmiä elämääsi. ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Jospa siunaisit minua.
Jospa siunaisit minua.

April 23, 2024

✧ Hänen ei tarvinnut enää olla menneisyytensä vanki. Kirous muuttui hänen elämässään Jumalan avulla siunaukseksi. Hän luotti, että saisi kulkea Jumalan voimassa ja varjeluksessa. Hän luotti, että Jumala vaikuttaisi kaiken hänen parhaakseen. 

Lue lisää →

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →