Kasteen helmiä

June 04, 2022

Kasteen helmiä

Istuin parvekkeella ja silmiini kiinnittyi kasvamassa olevat taimet. Olin kastellut ne illalla, mutta yöllä kosteus oli tiivistynyt kastehelmiksi vihreiden lehtien ylle. Kauniita kirkkaita helmiä. Ihastelin niitä ja kuuntelin ulkoa kantautuvaa sateen ropinaa ja Jumala alkoi puhumaan.

Luonto tarvitsee kastetta ja sadetta, sillä se on sen kasvulle elinehto. Pöly ja lika huuhtoutuu ilmasta. Sateen jälkeen tuleva raikkaus on jotain äärettömän ihanaa. On hyvä hengittää. Jopa väritkin kirkastuvat.

Samoin on meidän laita. Me tarvitsemme Jumalan läsnäoloa. Virvoitusta ja puhdistusta lähteellä, joka uudistaa meidät. Se pesee meidät puhtaaksi vanhasta, virvoittaa ja luo uutta.

Se on hengitystä, jota me myös suuresti tarvitsemme. Lepoa Korkeimman lähellä.

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Ps 23 1-3

Me tarvitsemme Jumalan puhdistavaa sadetta, joka on pyhää, kirkasta ja puhdasta. Kun olen kiireen, huolien painama, väsynyt tai murheissani. Kun uuvun omiin yrityksiini ja sumu valtaa mielen, tarvitsen tuota sadetta koko sydämestäni.

Rakas Taivaallinen Isä, virvoita minut. Uudista voimani niin, että saan taas nähdä kirkkaasti ja tähän saan luottaa. Sillä Sinä sanassasi lupaat johdattaa meitä – ja Hän silloin tekee jopa vuoret teiksi kulkea. Halkaisee kalliot vesilähteiksi.

Eivät he janoa kärsineet, kun Hän heitä kuljetti erämaitten halki, Hän vuodatti heille vettä kalliosta, Hän halkaisi kallion ja vettä virtasi. Jes 48:21

Hilja Aaltosen sanoihin perustuvan laulun sanoin rukous nousee ’Anna sade, Jumala, sydän kaipaa, odottaa. Anna kaste Golgatan, virvoittamaan kuiva maa.’ Niin, että saisimme tuntea tuon ihmeellisen virvoituksen ja puhdistuksen.

Sillä ’Tahdon nähdä voiman sen, joka muuttaa ihmisen. Veren voiman valtavan, murtuu kahleet maailman. Herra tässä polvistun, en voi muuta, antaudun niihin käsiin tässä jään, jossa arven jäljet nään.

Ei heidän tule nälkä eikä jano, ei hietikon helle eikä aurinko satu heihin, sillä heidän armahtajansa johdattaa heitä ja vie vesilähteille. Jes 49:10

Siunaan sinua kesäloman aloittava, siunaan sinua juuri valmistunut. Siunaan sinua, joka olet väsynyt uurastuksesta. Tulkoon uusia kauniita kasteen ja siunauksen helmiä elämääsi. ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →

SYVEMMÄLLE
SYVEMMÄLLE

October 05, 2023

✧ Kuljin pihan ohi, jota ympäröi pensasaita. Sen keskellä oli portti ja kaareva kulkuaukko. Silloin näin. Hän kutsuu sinua syvemmälle. Salaiseen puutarhaan kanssaan, turvalliseen paikkaan, jossa on vain Hän ja sinä.

Lue lisää →

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →