Kaikkivaltias Jumala

March 29, 2023

Kaikkivaltias Jumala

Olin laulun äärellä, jossa laulettiin Jumalan nimiä hepreaksi ja siinä hetkessä hengessäni avautui ymmärrystä. Miten voimallinen tämä laulu olikaan kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Avasin lyhyesti sanoja ja mitä enemmän niitä tutkin, sen syvemmäksi nimien merkitysten ymmärrys alkoi muuttumaan.

YAHWEH - I AM Minä olen

RAPHA – THE HEALER Parantaja - Jumala on parantanut

ELOHIM – THE CREATOR Suuri, kaiken Luoja

SHADDAI – GOD ALMIGHTY Voimallinen. Kaikkivaltias

JIREH – PROVIDER Herra, joka näkee, huolehtii ja vastaa tarpeisiin. Lohduttaja.

ADONAI - THE LORD – Herrani. Mestari - ainoa Jumala

*

Sydämeni alkoi ymmärtämään, että Jumalan suuruuteen kätkeytyy kaikki mitä minä, pieni ihminen voisin tarvita. Hän on ja hallitsee. Hän on luonut kaiken, sinut ja minut ja Hän luo kokoajan uutta.

Hän näkee kaiken. Hän haluaa rakkaudessaan hoitaa ja lohduttaa – auttaa ja ohjata sinua. Hän on parantajasi ja apusi.

Hän on voimallinen ja kaikkivaltias hallitsija. Viimeinen sana on aina Hänen. Hän on elävä ja kaiken mahdolliseksi saava.

*

Miettiessäni sanojen merkityksiä matkalla autossa, ympärillä olevat suuret lumihiutaleet ympäröivät minua sakeana peittona. Silloin kuulin hengessäni englanninkielisen laulun sanat – this is the air I breathe – 'tämä on ilma, jota hengitän'.

Jumala halusi havainnollistaa läsnäoloaan.

Häneen suuruutensa ja pyhyytensä ympäröi meitä niin kuin tuo pehmeä sakea sade. Sitä saamme hengittää, siinä elää ja ymmärtää syvemmin.

Suurimman rakkauden ja tien luokseen Hän osoitti ja antoi meille pojassaan. Kun Kristus syntyi tallin seimeen maailman Vapahtajaksi, hän otti hoitaakseen tehtävän, jonka hän suoritti loppuun Golgatan ristillä. Kun Hän kuoli meidän syntiemme tähden ja Jumala herätti hänet kuolleista, ihmiselle avattiin uudelleen tie Jumalan luo.

Pimeyden valta on murrettu ja Jumalan suuruus lähestyy ihmistä. Niin suuri on Hänen rakkautensa, niin lähelle Hän haluaa tulla.

Rakas sydän, et ole koskaan yksin ja Hänen täyteydestään, Hänessä saamme omistaa kaiken. Tänäänkin. ❤️

Herra on minun väkeni ja voimani, hän pelasti minut. Hän on minun Jumalani, häntä minä ylistän, minun isieni Jumala, hänen kunniaansa minä laulan. 2 Moos 15:2

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Näe ja ymmärrä
Näe ja ymmärrä

August 26, 2023

✧ Suunnittelin taas kovaa vauhtia. Oli sitä ja tätä mielessä. Ja sitten kaikki menikin uusiksi. Tilanteet ja asiat muuttuvat. Se, mitä MINÄ olisin halunnut ja mukamas tarvinnut, ei toteutunutkaan. Mutta, kun opin päästämään irti siitä, mitä minä haluan tai olisin mielestäni tarvinnut, alkoi rauha palata tilanteeseen ja sydämeeni.

 

Lue lisää →

Minä valvon sanaani toteuttaakseni sen
Minä valvon sanaani toteuttaakseni sen

August 16, 2023

✧ Muistan hetken viime talvena, kun maailma järkyttyi sodan alkaessa Euroopassa. Pelko ja epätoivo kosketti monia, epävarmuus huomisesta. Kuitenkin samaan aikaan Jumala alkoi puhua uudesta ja eteenpäin menemisestä. Verkkokauppa oli pyörinyt jo reilun vuoden kotonani, nyt Jumala antoi näyn uudesta. Hän kutsui nousemaan ja loistamaan pimeän keskellä, tuomaan toivoa ja rohkaisua, sekä täyttämään Hänen tarkoituksiaan. Hän kutsui lähtemään rohkeasti sinne, minne Hän kuljettaisi.

Lue lisää →

Kulkien Jumalan kanssa
Kulkien Jumalan kanssa

July 21, 2023

✧ Olen saanut, kokea, että moni asia vaan ”hoituu” Jumalan johdatuksessa ilman, että tekee sen enempää asialle. Se on syvää luottamuksen ja antautumisen tilaa Jumalan huolenpidossa ja rakkaudessa. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että olemme passiivisia odottaen Jumalan hoitavan kaiken kuin automaatti. Pietarikin nousi veneestä ja lähti kulkemaan Jeesusta kohti myrskyävän veden päällä. Hän otti askeleita uskossa ja vaikka hän horjui, Jeesus otti häntä kädestä kiinni ja nosti ylös.

Lue lisää →