Kaikkivaltias Jumala

March 29, 2023

Kaikkivaltias Jumala

Olin laulun äärellä, jossa laulettiin Jumalan nimiä hepreaksi ja siinä hetkessä hengessäni avautui ymmärrystä. Miten voimallinen tämä laulu olikaan kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Avasin lyhyesti sanoja ja mitä enemmän niitä tutkin, sen syvemmäksi nimien merkitysten ymmärrys alkoi muuttumaan.

YAHWEH - I AM Minä olen

RAPHA – THE HEALER Parantaja - Jumala on parantanut

ELOHIM – THE CREATOR Suuri, kaiken Luoja

SHADDAI – GOD ALMIGHTY Voimallinen. Kaikkivaltias

JIREH – PROVIDER Herra, joka näkee, huolehtii ja vastaa tarpeisiin. Lohduttaja.

ADONAI - THE LORD – Herrani. Mestari - ainoa Jumala

*

Sydämeni alkoi ymmärtämään, että Jumalan suuruuteen kätkeytyy kaikki mitä minä, pieni ihminen voisin tarvita. Hän on ja hallitsee. Hän on luonut kaiken, sinut ja minut ja Hän luo kokoajan uutta.

Hän näkee kaiken. Hän haluaa rakkaudessaan hoitaa ja lohduttaa – auttaa ja ohjata sinua. Hän on parantajasi ja apusi.

Hän on voimallinen ja kaikkivaltias hallitsija. Viimeinen sana on aina Hänen. Hän on elävä ja kaiken mahdolliseksi saava.

*

Miettiessäni sanojen merkityksiä matkalla autossa, ympärillä olevat suuret lumihiutaleet ympäröivät minua sakeana peittona. Silloin kuulin hengessäni englanninkielisen laulun sanat – this is the air I breathe – 'tämä on ilma, jota hengitän'.

Jumala halusi havainnollistaa läsnäoloaan.

Häneen suuruutensa ja pyhyytensä ympäröi meitä niin kuin tuo pehmeä sakea sade. Sitä saamme hengittää, siinä elää ja ymmärtää syvemmin.

Suurimman rakkauden ja tien luokseen Hän osoitti ja antoi meille pojassaan. Kun Kristus syntyi tallin seimeen maailman Vapahtajaksi, hän otti hoitaakseen tehtävän, jonka hän suoritti loppuun Golgatan ristillä. Kun Hän kuoli meidän syntiemme tähden ja Jumala herätti hänet kuolleista, ihmiselle avattiin uudelleen tie Jumalan luo.

Pimeyden valta on murrettu ja Jumalan suuruus lähestyy ihmistä. Niin suuri on Hänen rakkautensa, niin lähelle Hän haluaa tulla.

Rakas sydän, et ole koskaan yksin ja Hänen täyteydestään, Hänessä saamme omistaa kaiken. Tänäänkin. ❤️

Herra on minun väkeni ja voimani, hän pelasti minut. Hän on minun Jumalani, häntä minä ylistän, minun isieni Jumala, hänen kunniaansa minä laulan. 2 Moos 15:2

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →

Tyhjä sivu
Tyhjä sivu

November 02, 2023

✧ Milloin viimeksi tyhjensit pöytäsi Jumalan kanssa? Joskus kaikkea rojua ja siivottavaa kertyy pinoina eteemme. Emme tiedä välillä mihin edes tarttua tai mistä aloittaa. Kaikki muu on vienyt huomiomme. Sotku uuvuttaa ja herpaannumme tekemään jotain ihan muuta, kuin pitäisi. Milloin pysähdyit?

Lue lisää →