Jumalan paras

March 19, 2022

Jumalan paras

Viimepäivinä minua on puhutellut ajatus siitä, miten Jumala näkee asiat.

Me helposti näemme asiat vain yhdestä kapeasta näkövinkkelistä. En ymmärrä, mitä Jumala tekee tai erehdyn luulemaan jonkin olevan ainut vaihtoehto. Saatan rakentaa tyhjiä pilvilinnoja päässäni. Tyydyn tavalliseen tai hyvään. Ehkä pelko ja epävarmuus saattaa estää tai rajoittaa sitä, että uskallan edetä ja kurkottaa ylöspäin kohti suurempaa ja Jumalan parasta.

Mutta Jumalan tiet kulkevat niin paljon korkeammalla kuin aina ymmärrämmekään.

Ei Hän kutsunut meitä pysähtymään ja pelkäämään. Hän lupasi, että Hän ei koskaan jätä eikä hylkää meitä ja Hän vahvistaa meitä meidän heikkoudessamme.

Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer 29:11

Olen nähnyt usein, että se, minkä luulin olevan hyvä ei ollutkaan Jumalan parasta tai se Hänen paras suunnitelma. Hänen sydämellään oli ja on jotain vielä suurempaa.

Opimme elämän, luovuttamisen, kuuliaisuuden ja luottamuksen kautta, että hänen tahtonsa on parempi kuin minun tahtoni. Tosi vaikea läksy – yllättävän vaikea. Se, että luotan ja ymmärrän, että Jumala on viisaampi kuin minä ja Hänen kauttaan tulevat asiat ovat ihmeellisiä siunauksia.

Eräs päivä jäin ajatuksen äärelle, että Jeesus syntyi vaatimattomaan talliin. En varmasti itse olisi valinnut sitä paikkaa, mutta miten suurta syntyikään jossain piilossa, Pyhän äärellä. Maailman vapahtaja, elämän antaja ja täydellinen rakkaus kulki sellaisen tien, jota ei moni olisi valinnut. Mutta Hän valitsi sen antaakseen meille parhaan – avasi pääsyn kauttaan kaikkeen pyhimpään ja Isän luo.

Uskalla nähdä niin kuin Jumala näkee. Uskalla antaa Hänen näyttää missä Hän haluaa sinua käyttää ja mihin hän haluaa sinun nousevan Hänen kanssaan tässä ajassa. Hän katsoo, mihin annetut leiviskäni käytän.

Hänen silmiensä kautta näet asiat uusista korkeuksista ja ymmärrät. Silloin sinun sydämesi täytyy toivolla, ilolla ja varmuudella - silloin tiedät tehtäväsi.

- - -

🌿 Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin paljon kuin taivas on maata korkeampi, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne. Jes.55:8-9.

🌿 Hänelle, joka voi tehdä monin verroin enemmän kuin kaikki, mitä me anomme tai ymmärrämme, sen voiman mukaan, joka meissä vaikuttaa, hänelle kunnia seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja iankaikkisesti! Ef.3:20-21.

- - -

Kaiken epävarmuuden keskellä nämä lohdulliset sanat tuovat voimaa.

 Saan nostaa katseeni ylös ja luottaa päiväni Jumalan suuriin käsiin. Hän lupaa meille rauhan ja toivon sisimpään.

Jumalan asettamasta näystä, päämääristä sekä tehtävistä tulee pitää kiinni - niin hyvinä kuin huonoina aikoina, riippumatta tunteista. Usko ja rakkaus pitää meidät liikkeessä ja Jumalan sana vahvistaa ja rohkaisee meitä.

Sinä olet valittu, sinä rakas ja ainutlaatuinen. Jumalan rauha vahvistakoon sinua tänä viikonloppuna! ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Jospa siunaisit minua.
Jospa siunaisit minua.

April 23, 2024

✧ Hänen ei tarvinnut enää olla menneisyytensä vanki. Kirous muuttui hänen elämässään Jumalan avulla siunaukseksi. Hän luotti, että saisi kulkea Jumalan voimassa ja varjeluksessa. Hän luotti, että Jumala vaikuttaisi kaiken hänen parhaakseen. 

Lue lisää →

Hengitä syvään
Hengitä syvään

February 06, 2024

✧ Kun pelon, huolen, uupumuksen tai toivottomuuden aalto meinaa tulla ylitse palaa tähän kuvaan. Jeesus nukkui keskellä myrskyä ja kaikki oli silti koko ajan Hänen hallinnassaan.

Lue lisää →

Syliin
Syliin

February 06, 2024

✧ Taivaallisesta sylistä käsin ymmärrän taas. Otan vastaan ja tunnen, miten uusi voima ja viisaus virtaa. Hengitän ja nousen. Jalkani seisoo kalliolla, jolla luotan ja uskon.

Lue lisää →