Ole se, joka kestää

March 10, 2022

Ole se, joka kestää

Autuas se, joka koettelemuksessa kestää. (Kirjoitettu 28.2.2022)

Sen kestettyään hän on saava voitonseppeleeksi elämän. Jumala on sen luvannut niille, jotka häntä rakastavat. Jaakob 1:12

Kestävä - olla luja ja järkkymätön, seisoa rohkeana. Kestää taivuttamista ja vaikeita olosuhteita. Pysyä uskollisena.

Egyptin kuningas, jonka sydän oli paatunut, kaikki faaraon hevoset, sotavaunut miehineen sekä hänen muu sotaväkensä ajoivat Israelilaisia takaa ja saavuttivat heidät, kun he olivat leiriytyneinä lähtiessään orjuutta pakoon. Israelilaiset huomasivat yhtäkkiä, että egyptiläiset olivat lähestymässä. He pelästyivät kovin, huusivat apua Herralta ja valittivat peloissaan Moosekselle.

Mutta Mooses sanoi kansalle: »Älkää pelätkö, vaan pysykää aloillanne, niin saatte nähdä, kuinka Herra pelastaa teidät. Sellaista, mitä te tänään näette tapahtuvan egyptiläisille, ette enää milloinkaan saa nähdä.

Herra sotii teidän puolestanne, olkaa te hiljaa!» 2 Moos 14:8-14

Käymme elämässämme läpi hetkiä, joissa varmasti tuntuu samalta kuin israelilaisilta. Vaikeita ja pelottaviakin tilanteita, jossa sydän huutaa, missä olet Jumala?

Siinä hetkessä pysähdyn ja lankean polvilleni Jumalan edessä. Tuon asiani Hänelle - antaudun ja luotan, että minun ja sinun sekä koko maailman Luoja sotii puolestamme. Hän sanoo – Minä kätken sinut siipieni suojaan. Hän on minun linnani ja turvapaikkani. Hän näkee kaiken ja sanoo viimeisen sanan.

Sitten Jumala tekee odottamattoman. Hän jakaa meren kahtia, niin että Israelilaiset voivat paeta ja kulkea sitä kautta. Juuri, kun näytti ettei tietä ole, Jumala avaa tien ja tuo ihmeellisen avun ja voiton.

Luota tänäänkin siihen, että tämän maailman Luojaa ei yllätä mikään, mitä ympärillä tapahtuu. Vaikka itse en ymmärrä kaikkea, Hänen viisautensa ylittää ymmärrykseni. Ja kun inhimilliset kyvyt ja sanat loppuu, Jeesus itse rukoilee puolestamme ja kantaa meitä.

Kun kätkeydyn Kristukseen, Hän on minulle elämä ja kuolema voitto, niin kuin Paavali sanoo kirjeessään Filippiläisille. Hän aloittaa kirjeensä: Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! Hän julistaa armoa ja rauhaa, sitten jatkaa kiitoksella ja rukouksella kaikkien pyhien puolesta - ollessaan itse kahleissa ja vankeudessa.

Julistetaan Jumalan armoa ja rauhaa ylle maan, meidän ja lähimmäistemme elämään. Yhteisellä rukouksella ja ylistyksellä on valtava voima.

Ja kaiken keskellä tapahtuu - Jumalalta saatua rakkautta, rohkeutta ja voimaa näkyy monien sydämissä näinä päivänä. Lukuisat polvillaan olevat ihmiset ja osallistuvat kädet - miten murtavaa ja yhdistävää. Ja samalla, niin paljon turhaa on riisuttu pois mielestämme ja sydämestämme. Sydän kiinnittyy tärkeimpään.

Kätkeydy Kristuksen turvaan. Siellä pelko hiljenee ja Hän täyttää sydämemme uskon hengellä ja rohkeudella. Jeesus sanoo - rauhan minä jätän teille: minun rauhani — sen minä annan teille ♡

Kuvan uusi avaimenperä on miehille tarkoitettu. Käsintehty ja aitoa nahkaa - Dear Heart.

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Jumala kulkee edelläsi
Jumala kulkee edelläsi

February 20, 2023

✧ Aloin rukoilemaan ja kiittämään ja yhtäkkiä sain vahvan ymmärryksen, näin kuin kuvana sen, että Jumala kulkee jo huomisessa. Hän on kaiken nähnyt ennalta. Hän on rinnallani nyt, mutta on myös jo huomisessa käyden edelläni.

Lue lisää →

Luo minuun puhdas sydän
Luo minuun puhdas sydän

January 23, 2023 1 kommentti

✧ Uutta taimea varjelee ja suojelee hoitaen ja hellien taivaalliset kädet. Nuo kädet ovat Jeesuksen kädet, jotka suojaavat sinun koko elämäsi ja vaelluksesi.

Nuo iankaikkiset kädet ympärilläsi selviät ja juuresi sekä kasvusi saa ravintoa vahvistuen ja virvoittuen Jumalan rakkauden ympäröimänä.

Lue lisää →

Kiitos 2022
Kiitos 2022

January 01, 2023

✧ Vuosi on ollut tiivis, ei aina helppo, työtä ja myös uuden oppimista on ollut paljon. Mutta, miten rikas se on ollutkaan mittareilla, mitä ei aina lasketa näkyvässä. Lukuisia kohtaamisia, joissa on oltu syvän rakkauden äärellä. Ja Jumala on ilmestynyt.

Lue lisää →