Henkäys

November 20, 2021

Henkäys

 

Koin viikko sitten erikoisen hetken. En ollut koskaan nähnyt vastaavaa tai tajunnut katsoa.

Tiedäthän sen, kun ilma on kylmä, niin näet hengityksen huurun ilmassa. Kun uloshengitysilma sekoittuu kylmään ulkoilmaan, kosteus tiivistyy pieniksi pisaroiksi, jotka näkyvät huuruna. Tuttua?

Olin pimeässä maalla. Päässäni otsalamppu, joka yhtäkkiä osuikin henkäykseni huuruun katsoessani ylöspäin ja ällistyin näkemästäni – samalla tavalla kuin mykistyn aina, kun näen lumihiutaleiden ihmettä. Näin ensimmäistä kertaa hengitykseni pimeässä valaistuna. Näin valokeilassa tuhansia pienen pieniä hiukkasia, jotka lähtivät ilmaan ihmeellisessä muodostelmassa.

Katsoin ilmassa leijuvaa tanssia, jonka nimi oli 'elämän henkäys'. Jokainen uusi henkäys, täynnä pisaroita, muutti muotoaan, kohosi ylös, leijui ja kieppui vaihtuvissa muodostelmissa niin kauniina, että herkistyin näkemästäni täysin. Siinä hetkessä sydämeni pakahtui sen näyn äärellä.

Hengitin ja tunsin Jumalan lähellä. Suurena ja kaikkivoipaisena.

Henki minussa ei ole itsestäänselvyys. Minä pieni ihminen – mikä olenkaan ilman henkeä ja Jumalaa? Haluan vaalia ja ymmärtää kiitollisena tätä elämän lahjaa, jonka Jumala on asettanut meihin asumaan.

Jumalan luomistyön huipentuma oli ihmisen luominen. ’Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu’ 1. Moos. 2:7

Hän loi ihmisen maan tomusta ja hän puhalsi oman henkensä Aatamin sieraimiin. Tämä erotti ihmisen kaikista muista Jumalan luomista olennoista. Jumala loi ihmeelliset aineosaset ja käytti niitä luodakseen ihmisen. Sana loi, on käännös heprean kielen sanasta yatsar, joka merkitsee "muovata tai muotoilla". Sitä voidaan käyttää savenvalajasta, joka älyään ja voimaansa hyödyntäen valmistaa esineitä. Jumala on Mestari savenvalaja, jonka ajatuksista ja käsissä ihminen tehtiin eläväksi.

Sana sielu on hepreaksi nephesh tarkoittaen 'elollista, hengittävää, tiedollista ja elävää olentoa'. Jumala teki sinusta ja minusta ihmeellisen, ainutlaatuisen. Fyysisen, elävän, ajatuskykyisen ja hengellisen ihmisen. Hän puhalsi oman henkensä ihmiseen, näin me olemme paljon muuta kuin ’pölyä’ tai fyysinen olemus. Meillä on henki ja Jumala on elämän lähde.

Tämä elämän henki on nähtävissä myös Joh. 20:22, missä Jeesus antaa opetuslapsilleen uuden elämän. Hän puhalsi opetuslasten päälle ja sanoi, ottakaa Pyhä Henki vastaan.

Mikä on siis elämän henki? Se on ihmiselle annettu Jumalan elämä ja voima, jonka kautta ihmisestä tuli elävä. Heprean sana henki on ruach, mikä merkitsee "tuulta, henkäystä, ilmaa, henkeä." Jumalan elämä jatkuu jatkumistaan; meidät on luotu elämään yhteydessä Häneen sekä iankaikkisuutta varten.

Siinä hetkessä pimeän keskellä katsellessa henkäystäni -ymmärsin tuon äskeisen. Se oli hetki, jossa todella näin syvemmin. Iankaikkisuuden ihmeen ja pyhyyden. Ja minä pieni ihminen, luotu ja asetettu hengittämään sekä elämään tätä hetkeä. Niin kuin sinäkin rakas ihminen!

Jumala on niin paljon suurempi kuin mitä osaamme aina ymmärtää. Hän on suurempi kuin kaikki, mitä tänään kipuilemme ja murehdimme. Toivon, että saamme jokainen näitä hetkiä, jossa Hän voi näyttä suuruutensa sekä ihmeensä meille.

Kiitos elämän lahjasta tänään. Jumala auta minua käyttämään elämääni oikein. Tulkoon Sinun valtakuntasi ja tapahtukoon Sinun tahtosi, niin maanpäällä niin kuin taivaassa. ♡

Ole turvallisella mielellä, rakas ihminen !

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Uskon silmin
Uskon silmin

June 07, 2024

✧ Yhtäkkiä näen uusin ja kirkkain silmin, kuin olisin vaihtanut uudet lasit. Uskon silmin näen Jumalan kanssa asiat myös taivaallisesta näkökulmasta. Usko synnyttää minussa rohkeutta, vaikken näkisi. Näen lupauksen taimen, joka on syntymässä. Henki kuiskaa Jumalan sanan lupauksia, jotka vahvistavat.

Lue lisää →

Rohkaise ja rakasta
Rohkaise ja rakasta

May 10, 2024

✧ Siispä nouse ja anna Jumalan käyttää sinua. Rohkaise, nosta ja rakasta lähimmäistäsi, sillä pienikin teko voi olla merkityksellinen ja tulla suureksi.

Lue lisää →

Hän vapauttaa kutsusi
Hän vapauttaa kutsusi

May 10, 2024

✧ Jumala haluaa ennalleen asettaa sitä, mitä on ollut piilossa, painettu alas, hyljättynä tai unohdettuna. Hän haluaa kirkastaa kutsusi. Hän haluaa nostaa ja uudistaa sinut. Hän haluaa kiillottaa ja vahvistaa lahjoja sinussa, jotta ne saisivat tulla kaikessa ilossa ja vapaudessa esiin.

Lue lisää →