Antaudun käsiisi

February 09, 2022

Antaudun käsiisi

Muutamia päiviä sitten mielessäni myllersi. Takana oli pidempi jakso vaikeita tilanteita ja huolia ympäriltä, joita en voinut hallita. Kun väsymys iskee, tiedät varmasti sen tunteen, kun sumu valtaa mielen ja et meinaa saada mistään kiinni. Sydämesi hätäilee, mitä minun kuuluu tehdä, kun en näe tai ymmärrä. 

Lohdullista on se, että myös monet Raamatun henkilöt kävivät läpi suuriakin pelkoja, koetuksia, tuskan ja yksinäisyyden hetkiä.

Myös Jeesus koki vastustusta, hylkäämistä ja yksinäisyyttä maallisen vaelluksensa aikana. Kuitenkaan hän ei ollut yksin, koska Isän rakkaus ympäröi hänet joka hetki. Hänen sai voimaa siitä, kun hän meni aamuisin vuorelle viettämään aikaa Isänsä kanssa.

Mutta Getsemanen puutarhassa alkoi Jeesuksen varsinainen yksinäisyys. "Ota minulta tämä malja pois", rukoili Jeesus hien vuotaessa otsalta veripisaroiden tavoin. Jeesus ei ollut olosuhteiden uhri - Getsemanessa hän valitsi sen, mitä hänelle tapahtui.  Siellä Hän valitsi sinut ja minut, vaikka tiesi, mitä se hänelle maksaisi. Voitko sinä enää tämän jälkeen epäillä hänen rakkauttaan tai pelätä sitä, että tämä Vapahtaja sinut jättäisi joskus yksin?

Sinä päivänä tein ruokaa ja sydämeni oli raskas, mutta siinä samassa kuulin sanat ’ Olen tässä’ ja tiesin, että paikka, jossa seison, on oikea ja se riittää. Rauha valtasi mieleni. 

Herätkää ja tietäkää, että minä olen Jumala, korkea kansojen keskellä, korkea maan päällä. Ps 46:10

Saamme olla paikoillaan tietäen, että Jumala hallitsee. Englanniksi sanat ovat vahvat ja selkeät, Be still and Know that I am God!

Antautumisessa piilee valtava vapaus. Siinä, kun rohkeasti päästämme irti. Luovutamme elämämme - kaikki taakkamme, huolemme, murheemme ja asiamme Jumalan suuriin käsiin ja sanomme, tapahtukoon Sinun tahtosi.  Hänen henkensä kuiskaa ’ Tässä olen – Minä tiedän, näen ja hallitsen kaikkea. Anna Minun ottaa taakkasi ja Minä autan sinua. ’

Kun antaudun – vapaudun. Kun omat keinoni loppuvat – Jumalan mahdollisuudet alkavat.

Minä virvoitan väsyneen sielun ja jokaisen nääntyvän sielun minä täytän voimalla. Jer.31:25.

Raamatun lukuisat tapahtumat rohkaisevat uskomaan ja luottamaan Jumalan huolenpitoon. Kun katselen Joosefin elämäntarinaa Jumala salli hänelle raskaita vaikeuksien hetkiä. Hän varmasti kaivossa viruessaan, veljiensä hylkäämänä tai vankilassa ollessaan koki suurta tuskaa ja ihmetteli, miksi Jumala sallii tällaista. Jumala ei kuitenkaan koskaan hylännyt Joosefia, vaan antoi hänelle voimaa ja uskoa. Valmisti, nosti ja käytti ajallaan suureen tehtävään johon Joosef oli kutsuttu. 

Kokiessaan tuskalliset kärsimystien hetket Jeesus rukoili Jumalalta apua: ”Isä, jos se on mahdollista, niin menköön tämä malja minun ohitseni. Mutta ei niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä.” Vielä ristinpuulla hän huusi: ”Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit!” Mutta Jumala oli poikansa tukena myös kärsimyksen hetkinä ja nosti hänet ylös kuolleista. Kallio halkesi, maa järisi ja huuto kuului ' Se on täytetty!'  Valo voitti pimeyden vallat ja niin kuolema oli kukistettu.

”Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli huutoni. Hän veti minut ylös syvästä kuopasta, upottavasta liejusta. Hän nosti minut kalliolle, antoi lujan pohjan askelteni alle. Hän antoi suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalamme ylistykseksi.” Ps. 40:1–3.

Kun itse en näe tai ymmärrä palaan siihen, että Jumala on suurempi kuin mikään muu. Hän on uskollisuutensa osoittanut niin monta kertaa. Tiedän, että Hänen tiensä on niin paljon korkeammalla kuin omani.

Kun odotan – luotan. Annan mestarin muovailla ja tehdä minussa sekä olosuhteissa työtä. Ja taas näen, kuinka uskoni kasvaa ja Jumala tuo läpimurron. Aikanaan Hän tekee kaiken kauniiksi.

Luottamusta ja vapautta sydämeesi tänään rakas ystävä, luovuta elämäsi suuriin turvallisiin käsiin! ♡

Jätä kommentti

Viestisi hyväksytään ennen julkaisua. Vain nimimerkkisi jää näkyviin.


Lisää Blogissa

Löydetty taimi
Löydetty taimi

June 07, 2023

✧ Paimen jätti 99 löytääkseen yhden, sinut. Niin tärkeä olet. Tarkoitusta varten nimetty ja kutsuttu. Asetettu olemaan Jumalan sydämeltä. Kun käymme läpi kipeitä ja kovia elämänvaiheita Hän etsii, tarttuu käteemme ja nostaa esiin.

 

Lue lisää →

Sopivasti omaa
Sopivasti omaa

May 26, 2023

✧ Sinun oma paikkasi on sopiva sinulle, eikä se silloin uuvuta tai lisää taakkaa. Se mahdollistaa sinulle iloa ja varmuutta niillä lahjoilla, joita sinulle on annettu ja pitkin matkaa käsiisi oppina ja viisautena annettu.

Lue lisää →

Askelia
Askelia

April 26, 2023

✧ Ymmärrän, että en kestäisi nähdä koko elämääni kirjoitettuna valmiiksi, vaikka niin kärsimättömiä olemmekin tietämään kaiken. Hän raottaa palapalalta tulevaa. Hän opettaa matkalla syvemmin siitä, kuka olen ja mihin kutsuttu. Kun Jumala kutsuu, ota rohkeasti askel.

Lue lisää →